Spring naar de content

Machtige vrouwen: Hillary legt het (nog) af tegen Angela

Hillary Clinton mag dan niet meer in te halen zijn door tegenstrever Bernie Sanders en de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van een grote partij in de VS worden, voorlopig is ze nog niet de machtigste vrouw ter wereld. Althans, dat concludeert zakenblad Forbes in de jaarlijkse ranglijst.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Volgens het tijdschrift is Angela Merkel de vrouw met de meeste macht. De Duitse bondskanselier bezet de hoogste plek op de ranglijst voor het zesde jaar op rij. Mocht Clinton, die het voorlopig moet doen met een tweede plaats, later dit jaar worden verkozen tot president van de Verenigde Staten, dan is de kans groot dat zij het stokje overneemt van Merkel.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De lijst van het Amerikaanse Forbes wordt – hoe kan het ook anders – gedomineerd door Amerikaanse powervrouwen. In de toptien zijn behalve Merkel alleen Cristine Lagarde (Frans) en Ana Patricia Botin (Spaans) niet afkomstig uit het land of the free and the home of the brave. In de top-25 staan staan slechts acht vrouwen van buiten de Verenigde Staten.

Toptien machtigste vrouwen, volgens Forbes
1. Angela Merkel (Bondskanselier, Duitsland)
2. Hilary Clinton (Presidentskandidaat, VS)
3. Janet Yellen (Voorzitter FED, VS)
4. Melinda Gates (Vice-voorzitter Bill & Melinda Gates Foundation, VS)
5. Mary Barra (CEO General Motors, VS)
6. Christine Lagarde (Directeur IMF, Frankrijk)
7. Sheryl Sandberg (COO Facebook, VS)
8. Susan Wojcicki (CEO YouTube, VS)
9. Meg Whitman (CEO HP, VS)
10. Ana Patricia Botin (President Banco Santander, Spanje)