Spring naar de content

Hillary Clinton schrijft geschiedenis

Hillary Clinton heeft vannacht genoeg stemmen binnengehaald om op papier de nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen te winnen. Daarmee wordt Clinton mogelijk de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, en heeft ze zoals ze het zelf noemde een ‘milestone’ bereikt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Door Postma

Hillary Clinton won de voorverkiezingen in Californië, New Yersey en New Mexico. Ruim 90 procent van de stemmen zijn geteld en Clinton lijkt een ruime overwinning van 56 procent van de supergedelegeerden achter zich te hebben.

Met de uitspraak ‘don’t let anyone tell you that great things can’t happen in America’ lijkt Clinton vooral te refereren aan dat het nu een zo goed als vaststaand feit is dat ook een vrouw president kan worden. En dat is waarschijnlijk ook de belangrijkste kern uit de campagne voor de verkiezingen voor van 45ste presidentschap van de VS.

Trump noemde het feit dat Hillary vrouw is de enige reden dat ze de verkiezing wint, zij zelf beschouwt het als bewijs dat alles mogelijk is en dat er ‘no limits on any of us’ zijn. Want als vrouwen geen korting op hun boodschappen krijgen, waarom dan wel minder verdienen, zo argumenteert ze.

Annemarie Jorritsma, zal om die reden ook blij zijn dat Clinton verkozen is. “Het is belangrijk dat er een keer een vrouw komt op een plek waar nog nooit een vrouw heeft gezeten”, stelde onze fractievoorzitter van de Eerste Kamer.

Onderwerpen