Spring naar de content

Marcel van Roosmalen: ‘patiënt’ Giel Beelen kan niet zonder aandacht

Dikke vrouwen zorgen niet goed voor zichzelf, hebben geen doorzettingsvermogen en zijn ongezond, hebben geen karakter, had 3FM-deejay Giel Beelen beweerd in een interview met Vrouw. Hij kon zich dan ook niet voorstellen dat hij een relatie met een dikke vrouw kon hebben. Er volgden boze reacties op sociale media, een spijtbetuigingsvideo van Giel zelf, en een column van Marcel van Roosmalen in het NRC Handelsblad.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

“Doe het maar, steek je duim omhoog, geef hem aandacht, hij kan niet zonder. Over een paar maanden mag de patiënt weer naar zijn glazen huis,” schrijft Van Roosmalen in zijn woensdagbijdrage. “De schuldbekentenis duurde 15 minuten en 44 seconden, lang genoeg om in ieder geval zichzelf te overtuigen. Jammer dat er geen camera bij was toen hij klaar was met het filmen van zichzelf. Je vroeg je af wat hij daarna deed. Tevreden met zichzelf voor zich uit staren? Of in de tuin een klein huisdier trappen?”

Het is niet de eerste keer dat Van Roosmalen zijn kolom gebruikt om zich kritisch uit te laten over Giel Beelen en radiozender 3FM. Begin vorig jaar had Beelen in een aflevering van DWDD het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo ‘een hype van niks’ genoemd. De NRC-columnist hekelde de vele huilbuien van Beelen die zich grote rampen schijnbaar alleen aantrekt als het hem persoonlijk raakt, zoals Serious Request of de MH17-ramp.

In 2014 schreef hij de column ‘De ramp die 3FM heet‘, waarin hij zijn ongenoegen over de ‘kritiekloze omgang’ met artiesten het ‘slijmen’ ventileerde, en over de radiomakers die zo dolgraag in beeld verschijnen. ‘Met Giel Beelen voorop.’

Over een paar maanden mag patiënt Giel Beelen weer naar het Glazen Huis. Dokter Van Roosmalen zit waarschijnlijk klaar met pen en papier.