Maak kennis met de grijze adonis (60) van de modellenwereld

Glanzende, gespierde torso’s, een brede kaaklijn en vooral een jong gezichtje zonder rimpels: het stereotype mannelijk model doet menig vrouwenhart smelten. Tenzij je een Hollywoodacteur met aanzien bent, kun je als model rond je vijfendertigste je pensioen verwachten, al dan niet vrijwillig. Maar de uitzondering bevestigt de regel: opkomend model Philippe Dumas begint zijn modellencarrière juist ná zijn pensioen.

De zestigjarige Fransman had eerder een carrière in de filmindustrie waar hij al veel bekijks trok, laat hij het medium Style Aria weten. “Ik kreeg vaak complimenten over mijn uiterlijk, mensen wilden met me op de foto. Voor mij is het ouder worden nog niet zo slecht.”

Toen het bedrijf waar Dumas werkte failliet ging moest hij op zoek naar een nieuwe baan. Hij realiseerde zich dat hij op zijn leeftijd lastig nog een baan ging vinden. Daarom zette de bebaarde Adonis zijn foto’s op de website Reddit met de tekst: “Ik ben met pensioen maar nog niet klaar om niets te doen, ik doe een laatste gooi naar mijn levenslange droom om model te worden, heb ik het in me?” Een paar maanden na het plaatsen van zijn bericht heeft Dumas contracten met zes verschillende modellenbureaus en speelde hij onder andere in een commercial van het bekende modemerk Joop!.

Is Philippe Dumas de George Clooney van de modellenwereld? Oordeelt u zelf.

Meer leuke content? Like ons op Facebook