Spring naar de content

‘Dan doen we een quatrootje met Arie Boomsma en Fayah Lourens’

Jerry Hormone (1982), echte naam Jeroen Aalbers, is kinderboekenschrijver en muzikant. In januari 2016 verscheen zijn literaire debuut, de verhalenbundel Het is maar bloed. Elfie Tromp (1985) is schrijver en columnist. Underdog, haar tweede roman, is genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs. Het schrijversduo woont vijf jaar samen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Annelies Becker

Jullie boeken doorbreken een aantal taboes. Zijn er op deze bank taboes besproken?
Jerry: “Wij kennen geen taboes, we hebben eigenlijk vrij weinig schaamte. Ja, geen seks met de hond, dat hebben we wel afgesproken op de bank.”
Elfie: “We hebben weleens ruzie op de bank. Als ik weer eens Herrie in de keuken wil kijken.”
Jerry: “Ja, ik ben een intellectueel en hou niet zo van tv kijken, maar Elfie vindt het fijn om eens in de zoveel tijd haar hoofd met stront te vullen. Het is ook altijd van die realityshit van TLC.”

Wie heeft de broek aan in huis?
Jerry: “Elfie, maar dat komt omdat zij veel verstandiger is dan ik. Als ik de broek aan zou hebben, dan zou dit huis er binnen twee weken uitzien als een zwijnenstal.”
Elfie: “Dan zouden we alleen nog maar hamburgers eten.”
Jerry: “En diepvriespizza’s. Dan zouden we ’s ochtends al beginnen met drinken en ik ga dan weer roken. Dan zou ik jou ook laten roken. En dan zouden we samen zes pakjes per dag roken. Als je het huis binnen zou komen, dan zou er alleen een smal paadje naar de bank zijn tussen de leeggedronken halve liters bier. Zo zag mijn huis er ongeveer uit voordat ik bij Elfie mocht aanschuiven.”

Het hele artikel leest u hier op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen