Spring naar de content

Wel voor de poes: MusCATo en Pinot Meow

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Wel voor de poes
Bessenwijn is gemaakt van bessen, maar vrees niet: poezenwijn is niet gemaakt van poezen. Maar vóór. De Amerikaanse firma Apollo Peak vond het maar niks, al die baasjes en vrouwtjes die ‘s avonds in hun eentje een wijntje dronken. Dat is toch veel gezelliger, samen met de poes? Dus ontwikkelde ze kattenwijn in twee varianten: MusCATo en Pinot Meow. De ingrediënten zijn biologisch kattenkruid, bietensap en wat natuurlijke conserveringsmiddelen. Of ze het lekker vinden is moeilijk te voorspellen – katten zijn nu eenmaal nogal eh….kieskéurig. Lekker relaxed schijnen ze er wel van te worden; anders dan wanneer ze kattenkruid rúiken en als een malle door de kamer gaan springen, zorgt inname van de wijn dat ze juist een beetje mellow worden. Best handig als je van die nachtelijke onrustschoppers hebt. Alcohol zit uiteraard niet in de poezenwijn. Daar kunnen ze namelijk niet zo goed tegen en voor je het weet hebben ze een kater.

poolen_hp
Via: Bored Panda

Gezichtjes potten
Oké, misschien ben ik wel heel makkelijk te kietelen, maar hahaha! wat is dit toch enorm grappig: emoji-poolen! Echt briljant om die ballen te veranderen in 😂 en 😎 en 😜 en 😬 en😘 enz. Poolen is natuurlijk een beetje het poor man’s biljarten, maar op deze manier zou ik het toch echt wel weer eens willen proberen. Hoewel het dan wel weer lastig is om aan te geven welke bal je gaat potten…. Nah, maakt niet uit – het is echt gewoon ontzettend grappig (en soms best zielig) om te zien. Dat moet dan maar eens genoeg zijn. Had ik al gezegd dat het grappig was?

Bron: Life of Dad
Bron: Life of Dad

Creatief met baby
Graag zou ik natuurlijk gedegen stukken schrijven over de toestanden in de wereld en dat, ik noem maar wat, al die IS-klanten gewoon een borrel zouden moeten drinken en de topmannen van Monsanto elke ochtend een glaasje Roundup, maar helaas: daar ben ik niet voor aangenomen. Dus houden we het bij de lichte, leuke, gekke en lieve dingen des levens en veel lichter, leuker, gekker en liever dan de Cheerio Challenge wordt het niet!
Qua hoe en wat: Patrick Quinn, de oprichter van Life of dad zat zich een beetje te vervelen met zijn drie weken oude zoontje op schoot. Naast hem stond een schaal met cheerio’s en hij vroeg zich af wat er zou gebeuren als-ie er eentje op kleine Maxton’s neusje zou leggen. Verrek, die bleef liggen. Nog maar een dan en nog en nog een. Bij vijf kukelde het stapeltje om. Nog maar eens geprobeerd, maar vijf bleef zijn record. Foto gemaakt, op zijn site geplaatst en de competitie was geboren. Werkelijk briljante kunstwerkjes weten sommige vaders – en ongetwijfeld ook moeders – te bouwen op de slapende snoetjes van hun kinderen. Zo lief!
Of zie ik het helemaal verkeerd en is dit je reinste kindermishandeling? Honden met kerstmutsen op mochten immers vorig jaar ook opeens niet meer van de policorbende. We gaan het wel zien. Tot die tijd: veel plezier!

Onderwerpen