Spring naar de content

Een horrorfilm: Robin Haase vertelt eindelijk over moord op Everink

Eindelijk is het dan zover. Tennisser Robin Haase heeft in een interview met De Volkskrant gesproken over de moord op zijn vriend Koen Everink, waarvan zijn coach, Mark de J. wordt verdacht. Sinds trainer Mark de J. wordt verdacht van de moord op zakenman Everink, is het leven van Haase naar eigen zeggen veranderd in ‘een horrorfilm’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

Het is 4 maart van dit jaar als Everink in zijn eigen huis wordt gevonden. Everink is vermoord. Everink kwam daarvoor vooral in het nieuws vanwege het incident met kickbokser Badr Hari, die hem tijdens een feest in de Amsterdam ArenA in elkaar had geslagen. Een affaire die Everink lang achtervolgde. De zakenman raakte nadien bevriend met verschillende Nederlandse toptennissers, waaronder Haase, en deed her en der wat kleine klusjes voor ze, zoals ballen rapen of rackets naar de bespanner brengen. Alles om de affaire-Hari te vergeten.

Op 24 maart verlaat toptennisser Haase als een van de eersten het vliegtuig dat hem van een tennistoernooi in Miami heeft teruggebracht naar Nederland. Trainer Mark de J. begeeft zich in zijn kielzog. Op Schiphol wordt Haase door marechaussees opgewacht. Ze delen hem mee dat zijn trainer, Mark de J., wordt aangehouden als verdachte van de moord op Koen Everink. Sindsdien zit Mark de J. vast.

Op de vraag van Volkskrant-interviewer Robèrt Misset of Mark de J. Everink heeft vermoord, antwoordt Haase: “Wij weten niks. Hij is hoofdverdachte. Niet onlogisch, want Mark was als laatste in de woning bij Koen. Dat is nooit een geheim geweest. Mark belde me om dat te vertellen. Hij zei: shit, ik ben gisteren nog bij Koen geweest. Ik heb met hem naar voetbal en darts gekeken. (-) Ik zei nog tegen Mark: het lijkt me handig om de politie in te lichten, want we hebben wel een vlucht naar Amerika geboekt. Ik zou het ook hebben begrepen als Mark in Nederland was gebleven. Misschien wilde hij wel naar de begrafenis van Koen. Later zei hij: ik ga met jou mee. (-) Wat er is gebeurd, nadat Mark het huis van Koen heeft verlaten? Dat weet ik ook niet.”

Haase geeft verderop in het interview aan dat hij hoopt dat zijn trainer Everink niet heeft vermoord. “Natuurlijk hoop ik dat hij het niet heeft gedaan. Ik denk dat alleen de familie van Koen het wel hoopt. Dan is namelijk de dader opgepakt. Alle anderen willen dat Mark onschuldig is. Zij kennen hem als mens, bij wie dit absoluut niet past.”

De toptennisser noemt de zaak een horrorfilm. Een horrorfilm waarin hij al drie tot vier keer door de politie is verhoord. Contact met Mark de J. heeft hij niet meer. Haase geeft aan dat hij in het verleden aan Mark de J. niets heeft gemerkt. Over de relatie tussen De J. en Everink zegt Haase: “Koen hield afstand, bemoeide zich niet met mijn tennis. Ik heb nooit gemerkt dat er iets speelde tussen Mark en Koen. Ik wist niet dat Mark pokerde. Ik heb hem nooit om grote bedragen zien spelen. Ik ben ook weleens met Mark en Koen Everink naar het casino geweest. Het werd mij pas later bekend dat Mark een schuld bij Koen zou hebben.”

Het hele interview van Robèrt Misset met tennisser Robin Haase leest u hier.

Onderwerpen