Spring naar de content

De artistieke, bekende, blote tieten in de clip van Kanye

Kanye West heeft de wereld een nieuwe clip geschonken. En Kanye heeft zijn artistieke geest weer de vrije loop gelaten, compleet met bloot.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rick Stet

Van alle bekende mensen ter wereld is Kanye West, volgens Kanye, de bekendste en de belangrijkste. Dus als de ‘maker van het beste album ooit‘ een nieuwe video lanceert, dan gebeurt dat groots. In een stadion vol fans en met een livestream op de website van streamingdienst Tidal, waar de clip om de zoveel minuten werd getoond. Tussendoor zag de kijker Kanye plaatjes draaien, van zichzelf uiteraard. Terwijl Kanye bezig was met zijn zelfbevlekkingsextravaganza stonden vrouw Kim Kardashian en haar zussen naast hem verveeld te zijn.

Elke keer wanneer de gloednieuwe clip bij het nummer Famous werd vertoond op het grote scherm in de zaal, zag Kim zichzelf terug. Kanye gaf zijn eega – niet voor de eerste keer – een rolletje in zijn video. En niet voor de eerste keer is het lichaam van de voormalige realityster nauwelijks bedekt. Kanye en Kim liggen samen in bed, geflankeerd door tien anderen.

Die anderen zijn ook famous. Naast Kanye ligt Taylor Swift, met wie hij volgens de begeleidende rap nog steeds seks zou hebben, omdat hij ‘de bitch famous maakte’. Een zin die ervoor zorgden dat de twee op gespannen voet met elkaar leven. Kim heeft Ray J naast zich liggen, de ex die haar aan wereldwijde bekendheid hielp door een seksvideo met de wereld te delen.

Ook Amber Rose, Kanye’s ex bevindt zich in het bed. Net als Anna Wintour, Donald Trump, Bill Cosby (over wie Kanye tweette dat hij innocent zou zijn) en George W. Bush (die door de rapper werd beschuldigd niet voldoende op te komen voor de rechten van zwarte Amerikanen). Rihanna, die meezingt op de plaat, ligt naast ex Chris Brown, de man die veroordeeld werd voor het verbouwen van haar gezicht. Caitlyn Jenner, de stiefmoeder van Kim formerly known as stiefvader Bruce, maakt de groep compleet.

Hoewel het lijkt of de hoofdrolspelers, die allemaal naakt en slechts half bedekt door een laken in het bed liggen, heel bewust zijn gekozen, verklaarde West tegenover Vanity Fair dat zij er niet liggen om hen te supporten dan wel af te kraken. Zij spelen slechts een rol omdat ze famous zijn, het feit waarvoor hij hen in de clip ook bedankt.

En wat moet de kijker met de clip, waarin onder andere een minutenlang intermezzo zit waarbij de camera langs de slapende hoofdrolspelers gaat, begeleid door zacht gesnurk? Moeten we op zoek naar een dubbele laag, of zijn het gewoon een stel blote, bekende (fictieve) tieten en konten geïnspireerd op een werk van kunstenaar Vincent Desiderio? Volgens Vanity Fair zou de rapper willen uitdragen dat beroemdheden onder de lakens gewoon net zouden zijn als iedereen. Hetgeen door West bevestigd noch ontkend wordt.

Hoe het ook zij, Kanye weet de ogen van de wereld weer op zich gericht en vindt het heerlijk.

Onderwerpen