Spring naar de content

Nog geen zomerplannen? Vijf zonovergoten festivals binnen Europa

Een paar weken geleden maakten wij al een bescheiden selecties van binnenlandse festivals waar op dat moment nog kaarten voor waren. Mocht u nog niet genoeg hebben aan dit aanbod, dan volgt hier de internationale versie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

Bij deze: een kleine lijst van bijzondere festivals  binnen Europa waar op moment van schrijven nog kaarten voor te krijgen zijn, en ook deze lijst is tot stand gekomen na het uitvoeren van grondige onderzoeksjournalistiek ter plekke (het is een zwaar beroep) door diverse redactieleden en in volledig willekeurige volgorde.

1. Reggae Geel, Geel (België)
5 en 6 augustus
Weekendticket 60,- (inclusief camping)

In het Vlaamse Geel vindt ieder jaar een festival plaats dat een unieke zonnige sfeer waarborgt. Op Reggae Geel waant u zich even op Jamaica, en daar gaat het feest dan ook prat op, ook als het zonnetje even niet schijnt. Met zestig euro voor een heel weekend is het bovendien betaalbaar, en daarbij is Reggae Geel uitermate kindvriendelijk; hetgeen zich uit in een hoog aantal gezinnen met kinderen.

2. Guca Trumpet festival (Guca, centraal-Servië)
11-13 augustus
Gratis

Van België naar de diepe Balkan, het contrast is enorm. Guca is een van de grootste trompetfestivals ter wereld, honderden zigeunerbands ‘strijden’ hier om de ultieme prijs: het verzorgen van de afsluitende act op het hoofdpodium. Ooit liep de wereldberoemde trompettist Miles Davis hier rond en werd – letterlijk – weggeblazen door de energieke balkansound. Voor wie echt een unieke ervaring wil, is dit een must. Het festival is het makkelijkst te bereiken met een bus vanuit hoofdstad Belgrado.

3. Benicasim festival (Benicasim, Spanje, nabij Valencia)
14 -17 juli
150,- (volledig festival + camping)

Een van de redenen om in plaats van Lowlands of Pinkpop een festival in het buitenland op te zoeken is toch wel het betere weer. Het Benicassim-festival in Spanje is gegarandeerd zonovergoten, en met headliners als Muse, The Chemical Brothers en Major Lazor is het ook nog eens een enorm tof feest.

4. Sea Dance (Budva, Montenegro)
14-16 juli
55,- (+ camping)

De combinatie zonovergoten en voetjes in het zand al eens geprobeerd? In het prachtige dwergstaatje Montenegro kan dat op Sea Dance. Aan het strand van de historische badplaats Budva zorgen de beats van o.a. Skrillex en technogoeroe Jeff Mills voor een absoluut onvergetelijke ervaring. Er zijn nogal wat opties om naar Montenegro te vliegen, het handigste (en goedkoopste) is hoogstwaarschijnlijk de Kroatische stad Split.

5. Sziget, Boedapest (Hongarije)
10-17 augustus
269,- (7 dagen + camping)

Een van de grootste, en vaak ook uitgeroepen tot beste, festivals van Europa. Sziget duurt een hele week, dus bereid uw lever maar alvast voor op een shock van jewelste. De locatie is prachtig, op een eiland in de Donau in het midden van de stad. Mocht u het tijdens die week even helemaal gehad hebben, dan bent u binnen no-time in het centrum van Boedapest. Aanrader voor tijdens of na het festival: een van de vele spa’s die Boedapest rijk is, u voelt u weer als herboren. Eigenlijk behoeft Sziget weinig promotie, dus bij deze louter nog wat namen die deze editie te bewonderen zijn: David Guetta, Muse, Manu Chao en onze eigen Hardwell.

 

Onderwerpen