Spring naar de content

Vraag van de dag: waar zijn Boris en Frans (én Buitenhof) gebleven?

Terwijl de stofwolken in Groot-Brittannië (en Europa) optrekken, drie dagen nadat het land stemde voor een Brexit, zijn belangrijke pionnen zoek. Op de sociale media stellen mensen zich steeds vaker de vragen #Where(i)sBoris (Johnson) en #WaarisFrans (Timmermans)?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Johnson, een van de steunpilaren onder de Brexit-campagne én volgens de bookmakers de topfavoriet om David Cameron op te volgen, liet op Twitter niet meer van zich horen sinds de stembussen donderdagavond sloten. De voormalig burgemeester van Londen legde vrijdag nog wel een verklaring af na de ‘winst’ in het referendum. Daarna werd het angstig stil en dat deed de Britten (en na de berichtgeving van de NOS, ook opvallend veel Nederlanders) afvragen waar hij uithangt.

In navolging van de Britten zijn ook de Nederlanders op zoek naar een hoofdrolspeler. De normaal zo actieve Eurocommissaris Timmermans is ook al even niet meer gezien op de sociale media. De gewezen minister van Buitenlandse Zaken zei een week voordat de Britten kozen om afscheid te nemen van de EU, dat het hele Europese politieke systeem schuldig zou zijn aan een eventuele Brexit. Hij reageerde echter nog niet op de ontstane situatie. Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas viel al vroeg op dat Timmermans zweeg, GeenStijl wijdde er zondag een item aan.

Niet alleen beide politici, maar ook Buitenhof werd zondag node gemist. Juist nu Europa op zijn grondvesten trilt en menigeen op zoek is naar duiding, heeft de politieke talkshow een zomerstop ingelast en dat werd de makers niet in dank afgenomen.