Spring naar de content

Argeloze Amsterdammers schrikken zich het leplazarus

Fietsers in de Amsterdamse binnenstad kregen deze week de schrik van hun leven. Schietpartijen, auto’s die de gracht in rijden, wilde achtervolgingen met motoren, speedboten en auto’s. Het lijken op wilde scènes uit een film. Dat zijn ze gelukkig ook.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

De Amerikaanse film The Hitman’s Bodyguard wordt opgenomen in het stadscentrum. Voor de actiefilm met Samuel L. Jackson worden onder meer de Amsterdamse grachtengordel en het Rijksmuseum als decor gebruikt. Helaas leek niet iedereen op de hoogte van de opnames, getuige de arme dame linksonder in beeld.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hoe meer schade, hoe spectaculairder natuurlijk. Een auto en een trap kregen het flink te verduren.

De opnames van The Hitman’s Bodyguard zorgen dus voor nogal wat rep en roer in de hoofdstad. Er worden verschillende straten afgesloten voor de opnames. De set zelf lijkt op een slagveld.

Mensen die nietsvermoedend door de buurten lopen waar gefilmd wordt, zorgen voor hilarische beelden.

Toevallige voorbijganger of figurant: voor de geloofwaardigheid van de film zou het niet verkeerd zijn als zij de bioscoopversie van de film halen.

Onderwerpen