Spring naar de content

Je kunt nu al Tinderend op zoek naar een mede-Bremainer

Engeland is redelijk verdeeld sinds de uitslag van het Brexit-referendum. Wat te doen? Op zoek naar gelijkgestemden, natuurlijk. Wij deden mee.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jessy de Cooker

Iedereen stond versteld toen om 4.30 uur op vrijdagochtend 24 juni bekend werd dat de opiniepeilingen er gigantisch naast zaten. Het lijkt tot een Brexit te komen. Waar veel Engelse producten in de uitverkoop gingen en het Engelse team het EK Voetbal met schaamrood op de kaken en tot hilariteit van de tegenstanders moest verlaten, kwamen er uit een andere hoek interessante initiatieven op gang. Waaronder: de Tinder voor Bremainers.

Aanpappen
Better Together Dating is een datingplatform voor de 48 procent van de Britten die voor een Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie stemden. De applicatie is sinds donderdag online en het logo een vlag van de EU waarvan de sterren zijn vervangen door hartjes. Een slim concept, want het is wel een afknapper wanneer je na een hele avond aanpappen merkt dat je date voor een Brexit stemde.

Achter de dienst zit M14 Productions, een in Londen gevestigde appbouwer die ook Bristlr – Tinder voor mensen met baarden – bedacht. Better Together werkt vanuit hetzelfde principe als Tinder. Je logt in met je Facebookaccount, waarna je een eigen EU-profiel van jezelf moet schetsen. Daarna rest het grote swipen en wachten op een match met een andere Bremainer.

En die zijn er onder de Britse jongvolwassenen. Ongeveer 75 procent van alle Britten tussen de 18 en 24 jaar stemden namelijk voor een Bremain en nog eens 56 procent in de leeftijdsklasse tussen 25 en 29 jaar. Laat dat nu toevallig de leeftijdsklassen zijn die het meest tinderen. Op dit moment zijn er volgens de makers enkele honderden mensen aangesloten bij Better Together. Wie weet kan dit gat in de markt een paar nieuwe liefdes laten ontbranden.

Ik besluit mezelf uit interesse aan te melden en krijg na het invullen van mijn locatie – Londen in dit geval, niemand zat gek genoeg in de buurt van Tilburg – krijg ik meteen een vragenlijst voor mijn neus. Wat in mijn ogen de mooiste stad van de EU is, welke talen ik spreek en wat mijn favoriete EU-verhaal is. Daarna ontvouwt zich een Happn-achtig platform. Er zijn binnen 200 kilometer van mij twintig vrouwen die zich bij Better Together hebben aangemeld. Na het selecteren van mijn eigen leeftijdsklasse (22-26 jaar) blijven er twee over. Ze krijgen van mij een EU-sterretje. Ik wacht tot op heden op antwoord. Misschien zie ik er toch Nederlandser uit dan ik dacht.

Onderwerpen