Spring naar de content

Transgenderplee? Pis lekker tussen twee auto’s!

Laat ik vooropstellen dat ik bouwdozen, zoals transgenders worden genoemd in het Mokumse, zalig vind. Het enige dat Bangkok een beetje leefbaar maakt, zijn de ladyboys (aka kathoeys). Die zijn altijd in voor een dolletje en bovendien weten ze waar je ya ba kan scoren. Ya ba betekent Gekke Drug, is samengesteld uit methamfetamine en cafeïne en houdt je dus lekker op de been.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

In Rio de Janeiro woonde ik om de hoek van een afwerkboulevard en daar stonden op een zwoele topavond gemiddeld wel honderd transseksuele kommersjele sekswerksters. Altijd lachen, gieren brullen met ze als ik terugkwam van een avondje stappen. Op gezette tijden rookte ik een pijpje met ze en namen we de buurtroddels door (die krengen zagen natuurlijk alles). Met name hun bundas, hun bipsen, waren fascinerend. Daar staken de dames dan ook het meeste geld in, qua verbouwing. Dat is bepaald klantgericht handelen want Zuid-Amerikaanse mannen zijn bipsmannen en geen tietmannen. Dat geldt overigens ook voor Portugese mannen. In de kleine annonces van mijn favoriete dagblad Correio de Manha staan honderden fotootjes van bolle konten met een reetveter erin, vergezeld door een telefoonnummer. De knapste bipsen behoren in de regel toe aan Braziliaanse bouwdozen die weinig concurrentie hebben te vrezen van hun Portugese collegaatjes (die de bips vaak nog niet eens geharst hebben).

Vroeger had je in de Amsterdamse Warmoesstraat vlak achter de Bijenkorf Madame Arthur zitten. Dat was een travestietenbar waar vaak een dikke Brabander van 2 meter met schoenmaat 46 en een blonde pruik ‘Ich bin von Kopf bis fuss auf Liebe eingestelt’ zong. Ik mocht daar graag komen tot die dikke Brabo mij een keer met de loodzware microfoon op mijn kop hamerde omdat ik door haar/zijn repertoire heen zat te kletsen. Resteert mij nog te zeggen dat ik als puber vaak in het ondergoed van mijn moeder voor de spiegel dartelde.

Goed, dit was een wat lange edoch plezante aanloop naar het schokkende nieuws van vandaag. Leest en huivert:

De gemeente Utrecht krijgt gezamenlijke wc’s voor mannen en vrouwen. De ‘genderneutrale’ toiletten komen eerst in het stadhuis en later ook in andere gebouwen van de gemeente. Een voorstel daartoe van D66 is overgenomen door het college van burgemeester en wethouders, wat betekent dat het wordt uitgevoerd. D66 schrijft in zijn motie dat het Utrechtse stadhuis, “als open huis van de democratie, op een centrale plek in de stad, een mooie symbolische én praktische plaats is om te beginnen met toiletten ‘voor iedereen’.” De partij zegt verder dat toiletten voor rolstoelgebruikers overal al genderneutraal zijn en dat niemand daar moeite mee heeft.’

Bon. Ik heb al duidelijk gemaakt dat ik helemaal niets heb tegen bouwdozen, travestieten en mensen die in een verkeerd lichaam zijn geboren. Maar dit gedoe met die plees gaat mij echt te ver. Bruce Springsteen maakt zich er druk over, evenals zijn goeiste fan Frans Timmermans. Maar hoeveel transgenders zijn er in Nederland, en dan bedoel ik transgenders die nog in dubio verkeren over de status hun geslachtsdeel. Als je al geopereerd bent in Thailand (bij die beroemde Dokter Vagina) of waar dan ook, dan heb je een nieuw voorbipsje of een nieuw piemeltje en dan ga je naar het toilet dat daar bij past. Maar kennelijk zijn er transgenders (of mensen die in een verkeerd lichaam zitten) die willen dat heel Europa en gans de Verenigde Staten transgendervrije toiletten moeten gaan bouwen, tot in de meest desolate uithoek van Alaska toe. Om hoeveel mensen gaat dit? En waarom niet meteen een hele batterij plees bouwen in Utrecht, voor joodse transgenders, voor Afro-Hollandse transgenders, voor lilliputtertransgenders en uiteraard voor mohammedaanse transgenders want die hebben het al zo moeilijk. Het betreft hier totaal doorgeslagen aanstelleritis en het dieptepunt van politieke correctheid. Mijn vrolijke Braziliaanse buurvrouwtjes in Rio zullen nooit gaan zeuren over transgendervrije toiletten bij de gemeente Rio. Het komt gewoon niet in ze op en bovendien hebben ze daar geen tijd voor. En een Thaise ladyboy plast gewoon op straat tussen twee geparkeerde auto’s in. Net als ik.

Onderwerpen