Spring naar de content

Zomerlezen: de 81 beste boeken voor op vakantie

In juli en augustus verslinden velen ineens het ene boek na het andere: in het vliegtuig, op een terras, aan zee of langs het zwembad. Wat raadt HP/De Tijd u zoal aan van de recente oogst? Veel boeken van vrouwelijke debutanten, veel familieverhalen, egodocumenten, thrillers en biografieën (van Jezus tot Hitchcock). Negenmaal negen boeken voor in de vakantiekoffer, van daverende historische romans tot de betere leessnacks.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Had u het al gemerkt? 2016 is het ‘Jaar van het Boek’. Een initiatief van zeven verschillende instanties, die de handen ineensloegen om het boek in de schijnwerpers te zetten. Zij initieerden de verkiezing van het ‘Belangrijkste Boek’, organiseerden een ‘literaire benefiet’ en lanceerden een website waarop een literaire agenda wordt bijgehouden. Oh ja, en er is een sticker met ‘Jaar van het Boek’, die op onduidelijke momenten ergens op geplakt wordt.

Nee, echt zinderen wil het nog niet, het Jaar van het Boek. Dan was het seizoen 2015/2016, in literair opzicht, eerder het Jaar van de Tiet.

Het hele artikel leest u hier op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen