Spring naar de content

De verwoesting van werelderfgoedstad Aleppo in 10 foto’s

De slag om Aleppo duurt alweer vier jaar, en dat is te zien. Van de stad die in 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO werd gezet is weinig over.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

In de onderstaande fotoserie is te zien is wat voor prachtige, bruisende stad Aleppo ooit was, en hoe het in vier jaar tijd veranderde in een spookstad. Directeur-Generaal Irina Bokova reageerde in 2012 al op de verwoesting: “De berichtgeving uit Aleppo is bijzonder zorgwekkend. Het menselijk lijden dat veroorzaakt wordt door deze situatie is al zeer extreem. Dat echter door de gevechten nu ook het eeuwenoude cultureel erfgoed – gewaardeerd en bewonderd wereldwijd – wordt verwoest, maakt het nog triester. De markten van Aleppo maken al sinds het ontstaan van de stad deel uit van het bloeiende economische en sociale leven.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

9

10

20-photos-describe-the-WAR-577a13d723d23__700

8 6 7 5 4 3

Via: BoredPanda

Onderwerpen