Zien: In dit restaurant komt alles uit de 3D-printer

De Redactie 22 jul 2016 Wetenschap

De 3D-printer is al een tijdje een fenomeen dat niet te onderschatten valt. Op papier is het een apparaat met oneindige mogelijkheden, maar het werkelijke nut is soms nog moeilijk te bevatten. Een voorbeeld: een restaurant waar een volledige negengangenmaaltijd uit de printer komt, evenals het bestek en het meubilair.

Het Engelse bedrijf met de uiterst toepasselijke naam Food Ink belooft dit waar te maken. Het bedrijf belooft een eclectische, exclusieve en interactieve eetervaring, waarbij de aloude kunst van het voedsel bereiden vermengd wordt met hypermoderne techniek zoals de 3D-printer en augmented reality (bekend van het spelletje Pokémon GO, mocht u de afgelopen tijd onder een steen geleefd hebben).

Maar de hamvraag bij dit concept en alle bijbehorende wollige termen is natuurlijk: is het ook een beetje te kanen of zit er ergens een weeiig papiersmaakje aan? Dat zal zich heel binnenkort uit gaan wijzen. Food Ink gaat namelijk de wereld over, en ook Amsterdam wordt een locatie waar het printerrestaurant zich gaat laten zien. We zullen het zien dus, het concept is in ieder geval zeer interessant.

Reageer op artikel:
Zien: In dit restaurant komt alles uit de 3D-printer
Sluiten