Spring naar de content

VK-columniste pakt ‘clown’ Jort Kelder aan

Het nieuws vervrouwelijkt, signaleerde Jort Kelder onlangs op Radio 1. Te weinig feiten, te aardig en gezellig, kortom: aan ‘feminisering’ onderhevig. ‘Geen hysterisch vrouwengezeur de hele dag op tv: we vinden dit, we voelen dat.’ In de Volkskrant krijgt Kelder vandaag de wind van voren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Loes Reijmer, journalist en columnist voor de V-bijlage van krant, stelt dat Kelder (‘een vermakelijk provocateur, een clown op Italiaanse handgemaakte schoenen’) last heeft van wat de filter bubble wordt genoemd: de nieuwsconsument ziet zijn eigen gelijk bevestigd door zijn clickgedrag en algoritmen op bijvoorbeeld Facebook. Reijmer schrijft: ‘Nieuws is ontegenzeggelijk persoonlijker geworden, de strijd om het eigen gelijk soms emotioneel en hysterisch. Maar wie dat labelt als feminisering heeft weinig van vrouwen begrepen.’

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In zijn Zomeravondgesprek op Radio 1 kondigde Kelder aan bezig te zijn met een nieuw (hopelijk feitelijk) televisieprogramma dat Uit Europa moet gaan heten. Met Thierry Baudet, voorstander van het Oekraïnereferendum, wil hij de voordelen van een Nexit op een rij zetten.

Reijmer heeft nog wel een tip voor Kelder: ‘Probeer de vrouwtjes wat serieuzer te nemen. Vinden ze leuk.’

Onderwerpen