Spring naar de content

Binnenkijken: de duurste hotels ter wereld

Van een bezoekje aan het woonatelier tot gluren bij de buren – iedere week gaat HP/De Tijd op zoek naar opmerkelijk ontwerp en waardevol woonadvies. Deze week: de duurste hotels ter wereld. Met marmeren baden, bladgoud op de muur, kogelwerende ramen en een eigen butler. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

De zomervakantie loopt bijna ten einde, uw vakantie is net voorbij en waarschijnlijk begint u deze maandag alweer op kantoor. Balen. Om alvast iets over te dromen te hebben tussen 9 en 5 zetten wij voor u de vijf duurste hotels op een rijtje. Nét even beter dan het all inclusive-, kinder- en vervelenderussenparadijs waar u vandaan komt.

the mark suite
The Mark Five Bedroom Terrace Suite in The Mark Hotel in New York

Laten we in New York beginnen. Aan de Upper East Side van Manhatten tegenover Central Park ligt The Mark Hotel. De suite genaamd The Mark Five Bedroom Terrace Suite beslaat de gehele veertiende verdieping en is tevens de grootste penthouse suite van Amerika: 1.115 vierkante meter, vijf slaapkamers, zes badkamers, een dinerzaal voor 24 gasten en een eigen rooftop terrace met mooi uitzicht op de skyline van de Big Apple. De baden zijn van marmer, het linnen komt uit Italië en de WiFi is er supersnel. Mooi allemaal toch? Daar hangt een prijskaartje van 66.000 euro per nacht aan.

the mark uitzicht
€66.000 per nacht, maar dan heeft u wel dit uitzicht

Zwitserse luchten
Wat goed genoeg is voor Rihanna, Bill Gates en Michael Jackson is goed genoeg voor u. Ze boekten allen een nachtje in The Royal Penthouse Suite van Hotel President Wilson in Genève. Deze suite beslaat de hele achtste verdieping en is de grootste van Europa, namelijk 1.199 m2 groot met twaalf slaapkamers, evenveel marmeren badkamers, een eigen fitness en een privé terras met uitzicht over het meer van Genève en de Mont Blanc. Oja, de ramen zijn kogelvrij. Voor een nachtje in de Zwitserse luchten betaalt u 60.000 euro.

royal penthouse switserland
Ziet u zichzelf al heerlijk pianospelen met uitzicht op het meer van Genève?

Infinity pool
We reizen door naar Fiji, naar het eilandje Laucala in de Stille Oceaan voor een nachtje in een suite van het Hilltop Estate. Althans, als eigenaar Dietrick Mateschitz (rijk geworden van energiedrankje Red Bull) ons toelaat en er zelf niet overnacht. De villasuite beschikt over een privéstrand, een infinity pool en u mag gebruik maken van de spa, de golfbaan en een van de vijf restaurants. Bij de kosten van 40.000 euro per nacht zijn de nanny, kok en chauffeur gelukkig wel inbegrepen.

fiji
Dat is toch net wat mooier dan een Center Parcs-huisje

Eigen museum
Houdt u van kitsch? Dan moet u echt een nachtje doorbrengen in het Raj Palace in India. Het huis van de voormalige Maharadja in Jaipur (ongeveer 300 kilometer ten zuidwesten van Delhi) is omgebouwd tot luxe hotel slash paleis. De duurste suite is de Maharaja’s Pavillion: maar liefst vier etages, vier slaapkamers, een lounge, een spa, een bibliotheek en een eigen museum. Natuurlijk veel bladgoud op de muur en een dakterras met zwembad. Dat kost u zo’n 32.000 euro per nacht. De goedkoopste uit dit lijstje.

raj palace
Tapijten op de grond, goud op de muur. Een mooie plek om uw gasten te ontvangen

Barokstijl
The best for last. In Macau, het zuidelijk gelegen gok-mekka van China, is onlangs The 13 geopend. Het kostte al maar liefst 1,2 euro biljoen om dit halve paleis te bouwen, dus u kunt zich voorstellen dat hier overnachten aan de prijzige kant is. Het hotel bestaat uit 200 suites en is ingericht in een nogal opvallende barokstijl. La Villa du Comte bijvoorbeeld, een suite waar Louis de XIV graag had willen overnachten.

living 13
De woonkamer van The 13

De prijs heeft u nog te goed van ons, schrik niet: een nachtje slapen kost 6 miljoen euro.  Daar komen wat leuke extraatjes bij, wat dacht u van een eigen lift, een persoonlijke butler en als vervoermiddel een rode Rolls-Royce Phantom om in stijl naar de casino’s te rijden.

badkamer 13
The Roman Bath heeft plek voor 6 tot 8 gasten

Sterkte, maandag op kantoor.

Onderwerpen