Spring naar de content

Tinky Winky Kuzu wil Arthur van Amerongen als spindoctor

Ik ben dol op DENK. De postings van het allegaartje egotrippers zijn vurrukkulluk en geven een alleraardigst kijkje in de ziel van onze ambitieuze medelanders. Mijn vriend Kuzu was eventjes op vakans in Turkije en liet zich fier als een eensporige Ottomaanse ruiter op een peerd fotograferen, vermoedelijk om zijn mannelijkheid te bewijzen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

De tekst loopt door onder de foto.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op de bewuste kiek draagt hij echter een roze hemdje dat zo vreselijk homo is dat zelfs Geer & Goor het niet zouden durven dragen op de gay parade. Ik bedoel, Kuzu zou in die outfit de Spaanse Rijschool in Wenen nog worden uitgeflikkerd wegens ‘te verwijfd’ en dat zou zelfs Conchita Wurst niet overkomen!

Ik ben ook erg gefascineerd door Kuzu’s hairdo. Met het vet dat hij er dagelijks insmeert, kan een willekeurige snackbar in Veghel een volle week frituren. Je zou er zelfs een autootje op kunnen laten rijden, al is Brylcreem natuurlijk wel wat begrotelijker dan slaolie van de Aldi.

Er circuleert maar één foto van mevrouw Kuzu op de internets. We zien meneer Kuzu ergens in Rotjeknor trots zijn stem uitbrengen op koppelbaas Erdogan, met mevrouw Kuzu op de achtergrond. Een lief gezichtje moet ik zeggen, maar van top tot teen in islamitische dracht. Dat stoort mij vaak aan mohammedaanse kekke kereltjes, dat ze zelf lekker hip proberen te doen om op te vallen bij Sylvana maar dat moeders de vrouw het gesluierde sloofje is dat de hele dag kebab zit te draaien thuis. Maar goed, wij weten inmiddels dat Kuzu meer van de male bonding is dan van de Sylvana’s. Een hele geruststelling voor moeders de vrouw, al maakt ze zich wel eens zorgen over zijn veelvuldige bezoekjes aan hamams ‘om te folderen voor de goede zaak’.

Goed, Vlad Kuzu is terug van vakans en dat zullen we weten ook! Op zijn wandje zien we een kiek van een steenklomp op een desolate plek in Zuid-Holland. Kijkt u even mee?

Op het bunkertje staat in kleine zwarte letters: Weg met Denk!

Ik verklap u vast dat Kuzu dat zelf heeft opgeschreven maar dat maakt de grap alleen maar geestiger en gierender. Want wat schrijft Kuzu onder zijn kiekjes?

Slecht nieuws voor de vandaal of vandalen die het nodig vond(en) om langs de A12 tussen Moerkapelle en Bleiswijk bij het Craenenborgpad deze leus neer te kalken in de zomervakantie. Ik ben weer terug in het land en strijdvaardiger dan ooit tevoren. 😉

Zat ook te denken welke handelingen iemand verricht moet hebben om tot deze daad te komen en uit te voeren. Voel je vrij om aan te vullen.

  1. Je maakt kennis met DENK;
  2. De boodschap van DENK staat je niet aan;
  3. Je besluit dat DENK ‘weg’ moet;
  4. Je besluit dat je kenbaar wilt maken dat DENK ‘weg’ moet;
  5. Je loopt naar een winkel om een spuitbus aan te schaffen;
  6. Je zoekt een locatie om je boodschap uit te dragen en komt na lang wikken en wegen uit op uitgerekend het Craenenborgpad;
  7. Je loopt in de nacht wanneer iedereen slaapt naar het Craenenborgpad;
  8. Je spuit enigszins gespannen doch ijverig de tekst ‘DENK moet weg’ op het muurtje;
  9. Je rent heel hard weg omdat je niet betrapt wilt worden;
  10. Je loopt de volgende dag naar het Craenenborgpad en je ziel wordt vervuld met vreugde. Je hebt immers je boodschap geventileerd.

Ik vind het zo geestig dat Kuzu hier precies zijn graffitistrategie en zijn werkwijze uitlegt. Hij noemt nog net niet de winkel waar hij de spuitbus heeft aangeschaft.

In zijn autootje reed hij uren rond in de schemering om de juiste locatie te vinden voor zijn weloverwogen wanhoopsdaad. Overigens heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat er iets verderop een parkeerplaats is waar de mannenbroeders uit de vrome SGP-enclave Moerkapelle de baan op gaan. Cruisen dus. Ik zou geen andere reden weten waarom ons aller Kuzu deze godvergeten negorij uitverkozen heeft voor de DENK-campagne.

Een gefrustreerde boer uit die omgeving had natuurlijk nooit zo’n braaf en lief tekstje opgeklad. Die had geschreven: $#@%%%roet#%%$%[email protected]@@&%#flessentrekker%@#Öztürkkk&#%%@@%%@viezeKuzudoethetmetboerGeurt!%&@&!%%@%@Leve de PVV/SGP-coalitie van Moerkapelle!

Als ik Kuzu’s spindokter was geweest – DENK kan wel een blanke, boze, hoogopgeleide vijftiger gebruiken, dunkt mij – had ik gezegd: ‘Tinky Winky, wij gaan nu stante pede naar Bromsnor de veldwachter van Moerkapelle om een vette klacht in te dienen wegens racisme en vandalisme. En hou je muil over die cruiseplek!’

Daarna had ik effe de hoofdredacteur van huis-aan-huis-krant De Postiljon gebeld. Dan heeft die ook mooi een scoop en kan hij verder met zijn kruistocht tegen die vier PVV-stemmers in Moerkapelle.

Maar goed, u ligt nu allemaal te roflollen maar het is natuurlijk diep triest. Kuzu gelooft namelijk zo in zijn aangeprate slachtofferschap dat hij een Julescroisetje doet. Jules Croiset was die dikke acteur die zichzelf ontvoerde omdat hij al een poosje geen reclamestemmetjes meer mocht doen. Hij kerfde een hakenkruis in zijn voorhoofd en zei dat de ontvoerders neonazi’s waren. Enfin, borderliner Croiset was helemaal niet joods en hij viel al snel door de mand.

Het stemvee van DENK gelooft de posting van Kuzu echter wel, getuige deze reactie:

Ilham Illi El Anssari: Triest! Zodra zulke incidenten plaatsvinden, zal het maar een ding kunnen betekenen: Denk maakt veel gevoelige onderwerpen bespreekbaar in Nederland! (Waar andere politieke partijen hun ogen voor BLIJVEN sluiten..) kortom niet alle mensen zijn blij met de politieke visie van Denk. Zij voelen zich zelfs geïntimideerd door Denk! Ga zo door Denk!

Bon, ik doe een voorspelling: Kuzu wint in maart één zetel. Horeca-Ottomaan Öztürk heeft nogal een slecht imago in zijn gemeenschap, temeer omdat hij als een notoire zuipschuit te boek staat in het Limburgse. Sylvana haalt de kerstborrel van DENK niet wegens een clash of caracters (en dan druk ik mij nog mild uit). Misschien kan kereltje Pechtold sidekick worden van Kuzu. Hij is net als ik een boze blanke man van 50+ maar helaas niet zo hoog opgeleid. En ik ben veel knapper en heb geen vissenogen! Görüşmek üzere ne zaman denir!

P.S. Kent u die grap van de islamofascistische dictator die paard gingen rijden?

Onderwerpen