Spring naar de content

Het Clinton-dieet: Bill volgt het sinds 2010

Bill Clinton (69) raadt het iedereen aan: een vegetarisch dieet. De Amerikaanse oud-president gooide het roer om nadat hij 2010 wakker werd met een pijnlijk gevoel op zijn borst en vervolgens een operatie onderging. ‘Ik zou hier waarschijnlijk niet zijn als ik niet vegetarisch was geworden’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

‘Dit is ongelooflijk’, zei Clinton over een bord nachos (uiteraard met een royale laag gesmolten kaas) die hij kreeg aanboden tijdens een campagnebezoek aan Las Vegas. Beter dan het eten dat hij thuis kreeg, vond de oud-president.

Sinds een operatie in 2010 moest hij het rustiger aan doen van zijn dokter. Het resultaat: een vegetarisch Clinton-dieet. De meeste dierlijke producten gooide hij overboord. Toegegeven: wekelijks een stukje zalm, op aanraden van de dokter.

En hoe ziet het avondeten er verder uit bij de familie Clinton? ‘Ik hou van al dat Italiaanse spul’, antwoordde hij nadat hem werd gevraagd naar zijn favoriete eten. ‘Lasagne, ik hou van de chili enchiladas, ze doen het geweldig met die vleesvervangers.’

Tot zo ver het eten, want ook zijn kookkunsten mogen we niet vergeten. Deze maand deed hij mee aan de Family Circle’s 2016 Presidential Cookie Poll, beter bekend als de First Lady Cookie Contest. Tijdens de wedstrijd nam de presidentiële koekenbakker het op tegen Melania Trump met het koekjesrecept waar Hilary in het verleden al twee keer mee won. Met ingrediënten als eieren werden zijn baksels overigens ook niet gezien als echt vegetarisch.