Spring naar de content

De hoogtepunten (en dieptepunten) van VMA 2016

De koningin van de MTV Video Music Awards (VMA) 2016 was zonder twijfel Beyoncé die met een nieuwe lading prijzen recordhoudster Madonna van de troon stootte. Andere hoogtepunten (of dieptepunten?) waren het optreden van Rihanna, Ariana Grande en de ‘comeback’ van Britney Spears. En het was op zich ook een hoogtepunt dat Miley Cyrus thuis bleef.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nico Hofstra

Beyoncé was de grote winnaar van de avond met elf nominaties en acht ontvangen prijzen. Ze won het beeldje voor onder andere Video of the YearBest Female Video en Best Pop Video. Volgens Billboard heeft Queen B (in totaal vierentwintig VMA’s) met haar hoeveelheid prijzen het record van Madonna verbroken (twintig VMA’s). Een applausje dus voor Beyoncé die tijdens de avond haar nummers Hold UpSorry en Formation, van haar album Lemonade, ten gehore bracht.

Bekijk hier het hele optreden van Beyoncé:

Rihanna gaf een uitgebreid optreden met diverse nummers zoals We Found Love, Love on the Brain en haar welbekende Diamonds. Ook leuk: ze kreeg de Michael Jackson Video Vanguard Award uitgereikt van rapper Drake die toegaf al sinds jaar en dag verliefd te zijn op de zangeres.

Rihanna eindigde de avond met een emotioneel optreden.

Andere optredens tijdens de avond waren duetten tussen Nicki Minaj en Ariana Grande en The Chainsmokers en Halsey. Een speciaal momentje was de ‘comeback’ van Britney Spears die voor het eerst sinds 2007 weer op het VMA-podium stond met haar nummer Make me… met de rapper G- Eazy. Zoals we van haar gewend zijn zong ze niet live en was het optreden niet zo spectaculair als in 2001, toen ze met een slang om haar nek over het podium huppelde.

Miley Cyrus besloot voor de verandering thuis te blijven voor een avondje yoga met haar honden, zo liet ze via Instagram weten. Fijn voor iedereen, want we waren nog niet helemaal bijgekomen van haar twerkgedrag tijdens de VMA’s in 2013 en haar niets verhullende outfits van vorig jaar.

 

Onderwerpen