Spring naar de content

Terugkijken: Ajouad El Miloudi verantwoordt de Patty-gate

De Marokkaans-Nederlandse presentator Ajouad El Miloudi onderzoekt in de tv-serie Ajouad: Kaaskop of mocro de ‘culturele schizofrenie’, zoals hij zijn dubbele nationaliteit zelf noemt. In Pauw vertelde hij over zijn Marokkaanschap. En er was gelegenheid tot vragen over de Patty-gate.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

In het showbizzprogramma Ranking the Stars, waarin Bekende Nederlanders elkaar onder het genot van een glas alcohol taxeren op basis van hun imago, gaat het er zo nu en dan vuil aan toe. Aan het huidige seizoen neemt Ajouad deel, alsook Patty Brard. Vorige week biechtte Ajouad op aan de Volkskrant dat er een geschil ontstond tijdens de opnames. Ajouad had beweerd dat er wat hem betreft geen straat naar Brard vernoemd hoeft te worden, waarna Brard uit haar slof schoot en zou hebben gezegd: ‘Rot op naar je eigen land, ga terug naar Marokko. Wanneer pak je het vliegtuig?’

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De uitspraak haalde de eindmontage niet. De eindredacteur van het programma, Pim Castelijn, zei tegen de Volkskrant dat ‘iedereen in de studio er meteen van doordrongen dat Brard te ver was gegaan’. Na de beslissing is Ajouad op de hoogte gesteld, vertelde hij gisteravond in Pauw.

De reden voor hem om de vuile was buiten te hangen (het verhaal leverde de nodige media-aandacht op), was een column van Brard in entertainmentblad Weekend, waarin ze wél had geschreven over een dispuut tussen pianist Wibi Soerjadi en Karin Bloemen (tevens niet geheel uitgezonden), en niet over dat van haar met Ajouad. ‘Een koekje van eigen deeg,’ zo verantwoordde Ajouad El Miloudi zijn beslissing.

Naar welk land hij eigen zou oprotten, vroeg Jeroen Pauw hem aan het einde van het item.
‘Amsterdam-Oost.’