Spring naar de content

Terugkijken: premier Mark Rutte in Zomergasten

925.000 mensen keken er gisteravond naar de laatste gast van dit Zomergasten-seizoen: premier Mark Rutte. Hij beloofde dat de kijker hem zou leren kennen in een persoonlijk tv-avond, en dat deed hij aan de hand van een tv-ruzie van presentator Adriaan van Vis met journalist Willem Oltmans, een fragment van de Franse politicus François Mitterand, de Toppers in de ArenA en veel meer. De thema’s die presentator Erdbrink beloofde aan te snijden: Verdonk, liefdesleven, de familie Rutte. Die belofte maakte Erdbrink waar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Droomt u nog weleens van Verdonk?’ vroeg Erdbrink plots. ‘Als ik zwaar getafeld heb, heb ik weleens een nachtmerrie,’ grapte de premier, over de vrouw die maar aan zijn stoelpoten blééf zagen. Ook over zijn liefdesleven was hij openhartig: hij had relaties met vrouwen gehad. Conclusie: ‘Dingen lopen zoals ze lopen.’ En dan was er nog zijn aan aids overleden broer.

Al met al: een interessante, niet al te politieke drie uur. (Voor wie de paarminutenversie wil zien; hier zijn de hoogtepunten te zien.)

 

Bekijk de eerdere afleveringen met publicist Dyab Abou Jahjah, programmamaker Arjen Lubachoud-minister Hedy d’Anconaschrijfster Griet Op de Beeck en wetenschapper Andrea Maier terug achter bijbehorende links.

Onderwerpen