Spring naar de content

Bekijk deze intieme fotoserie van Fotograaf des Vaderlands Robin de Puy

De Amsterdamse portretfotograaf Robin de Puy (30) is door Fotoweek benoemd tot vierde Fotograaf des Vaderlands. Hiermee is zij hét gezicht van de Nederlandse professionele fotografie. Speciaal voor de Fotoweek maakte zij een fotoserie van de oom van haar vader die aan Alzheimer lijdt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

Haar stijl wordt door Fotoweek omschreven als 'karakteristiek, zwart-wit en balancerend op de rand van documentairefotografie'. Met als thematische titel Kijk! Dit ben ik maakte De Puy een intiem portret van Jan Mallan (81), de oom van haar vader die aan Alzheimer lijdt en met wie ze een warme band heeft. Door de ziekte van haar oudoom was ze naar eigen zeggen bang dat zijn uniciteit verloren zou gaan en ze hem zou verliezen.

Tekst loopt door onder de foto's.

Jan Mallan, 2016_3 -® Robin de Puy Courtesy The Ravestijn Gallery
Robin de Puy/Courtesy The Ravestijn Gallery

 

HyperFocal: 0
Robin de Puy/Courtesy The Ravestijn Gallery

 

HyperFocal: 0
Robin de Puy/Courtesy The Ravestijn Gallery

 

HyperFocal: 0
Robin de Puy/Courtesy The Ravestijn Gallery

De Fotograaf des Vaderlands studeerde aan de Fotoacademie Rotterdam en won in 2009 de Photo Academy Award met haar serie Meisjes in de prostitutie. Ook won zij drie jaar geleden de Nationale Portretprijs en debuteerde ze met haar eerste solovoorstelling in Fotomuseum Den Haag. Haar foto’s stonden onder andere in internationale balden zoals New York Magazine, Bloomburg Businessweek en ELLE.

Haar serie rond het thema ‘Kijk! Dit ben ik’ maakt De Puy speciaal voor Fotoweek en is tot 30 oktober te zien op het International Photo Fesitval BredaPhoto.