Spring naar de content

Terugkijken: meester Jeroen weet geen orde te houden

Gelijk de wiskundeleraar van een onhandelbare mavo-3-klas, moest Jeroen Pauw gisteravond orde houden over zes van zijn gasten: jongens uit Zaandam van wie het merendeel, met de armen over elkaar en met een zwarte zonnebril, zich een beroemd rapper waande. Het zooitje ongeregeld wist het gesprek af te leiden van het ware probleem: straatoverlast in Zaandam. En ironisch genoeg wist de Pauw-kijker door alle ongeregeldheden: dit móet wel tuig van de richel zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het deel van de uitzending, dat overigens qua lawaai gelijkenissen vertoont met de Pauw & Witteman-aflevering waarin boze Leidenaren hun woede ventileerden over de komst van de veroordeelde kindermisbruiker Benno L., liep uit op over-en-weer-geschreeuw. Aan tafel zaten twee inwoners van de probleemwijk: vlogger Ismail Ilgun en raadslid Juliëtte Rot. Aan de zijlijn zaten vijf van Ilguns vrienden.

Het probleem: buurtbewoners van de Zaandamse wijk Poelenwijk, voelen zich bedreigd. Er wordt met eieren gegooid (naar raadslid Rot), er worden mensen van hun fietsen getrokken. Nee, mens, klinkt het dan onder één van de zonnebrillen. Meester Jeroen, met uitgestoken wijsvinger: ‘Gaan we hier wijsneuzerig doen over enkelvoud of meervoud, of gaan het het hebben over wat hier gebeurt? Óf je doet je zonnebril af, of je houdt je mond.

Er worden diverse pogingen gedaan om de aard van het probleem te bereiken, maar de zonnebrillen bleven op en niemand hield zijn mond. De kans om hun naam te zuiveren benutten de jongens niet.