Spring naar de content

Luister: Jan Slagter en Gordon hekelen elkaars filantropie

Beide filantropen strijden voor dezelfde zaak, de ouderen, elk voor een andere broodheer: Omroep MAX-directeur Jan Slagter (62) en RTL-persoonlijkheid Gordon Heuckeroth (48). Wie van de twee behartigt het grijze belang het gulst? In De Nieuws BV namen de kemphanen het tegen elkaar op.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Gordon wist met Gerard Joling in het tv-programma Geer & Goor: waarheen, waarvoor tienduizenden vrijwilligers voor het Nationaal Ouderenfonds te werven. Volgens Quote ontvangen de heren van RTL een riante salariëring.

Slagter bouwt onderwijl aan een tehuis voor ouderen met dementie nadat hij het verhaal aanhoorde van Ben Oude Nijhuis, die in Pauw vertelde over de inhumane omstandigheden waarin diens vrouw leefde in een verpleeghuis. En in MAX Geheugentrainer maakt Slagter zich iedere werkdag om 09.40 natuurlijk ook hard voor een mildere vorm van geheugenproblemen. Zijn maandelijks loonstrookje is niet bekend, maar laat zich gissen: in 2013 verlaagde Slagter eigenhandig zijn salaris van 251.579 naar 228.599 euro, met als argument dat bezuinigingen in de publieke sector niet aan de topinkomens voorbij mogen gaan.

In De Telegraaf eist Gordon vandaag dat Omroep MAX verantwoordelijkheid neemt voor de ouderen (en hun eenzaamheid), en niet slechts amusement als Heel Holland bakt uitzendt. In het radioprogramma van Radio 1 hing Gordon aan de lijn, Slagter zat in de studio. Slagter vroeg Gordon, in de derde persoon, of hij überhaupt weleens naar MAX keek. Zo waren daar natuurlijk MAX maakt mogelijk en het driedaagse concert MAX Proms. Had Gordon moeten weten. Bovendien, Gordon koketteerde bij Mark Rutte in Den Haag - degene die verantwoordelijk is voor de puinhopen in de zorg.

Gordon vond het 'onzin' dat Slagter hem 'beticht' van koketteren. Slagter vond dat 'onzin'. Afijn, kijkt u vooral even. (Door op onderstaande afbeelding te klikken.)

nieuwsbv_hp