Spring naar de content

Hoe China homoseksualiteit afschildert als enge ziekte

Mocht je er voor kiezen om psychologie in China te gaan studeren: bereid je voor op een paar vreemde opvattingen. Zo wordt homoseksualiteit in de Chinese studieboeken afgeschilderd als abnormale, seksuele mentale handicap. Het wordt vergeleken met pedofilie of necrofilie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

Hoe je er achter komt of iemand ‘lijdt aan de ziekte van homoseksualiteit’? Men neme: gebrek aan zelfverzekerdheid met betrekking tot seksuele prestaties, een angst om afgewezen te worden door de andere sekse en andere angsten zoals druk die je familie op je uitoefent. Et voilà!

Gelukkig is er volgens het Guangdong Higher Éducation Press, de uitgever van het boek Consulting Psychology een erg effectieve behandeling voor de gedupeerden:

  1. Ga een platonische relatie aan. Het advies: vind een elegant en zorgzaam lid van de andere sekse. Ga een vriendschappelijke relatie met deze persoon aan, en hoop op meer.
  2. Afkeertherapie. Veroorzaak misselijkheid door geforceerd overgeven wanneer de gedachte aan een homoseksuele relatie rijst.
  3. Shocktherapie. Zorg voor een grote schok in je levensstijl door te verhuizen naar een volledig nieuwe omgeving en het contact met voormalige vrienden af te sluiten.
  4. Overdracht van seksuele oriëntatie. Wanneer opgewonden, richt je op iemand van de andere sekse, door middel van foto’s en geluidsopnamen.

Of de behandeling daadwerkelijk effectief is, daar valt over te twisten. Creatief is het wel.

Via: BBC