Spring naar de content

‘Bevrijding’ is dit najaar hét fashion statement. (Die belachelijke lange mouwen, ja)

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Blootgewoon
De Pirellikalender is het stadium van beduimeling door vette olievingers al decennia voorbij – aan garagemuren zul je hem niet meer aantreffen. Van blotemeisjespromotiekadootje van dertien in een dozijn is de kalender van de bandenproducent getransformeerd tot heus kunstobject voor de happy few. Op bijvoorbeeld eBay zijn tien-, twintig- en dertig jaar oude kalenders te koop voor rond de honderd dollar – voor de nieuwere kalenders in mint condition wordt grif duizend dollar of meer neergeteld. De 2017-editie van fotograaf Peter Lindbergh is er ook al te koop: bieden vanaf 999 dollar.
Net als de editie van Annie Leibovitz van vorig jaar, lijkt deze kalender in niks meer op de chique soft porno die topfotografen als Helmut Newton, Herb Rits, Richard Avedon en Mario Testino in vroegere jaren afleverden. Net als Leibovitz koos Lindbergh voor oudere, beroemde vrouwen als Kate Winslet, Nicole Kidman, Hellen Mirren, Uma Thurman en Julianne Moore onder anderen. Geen bloot in de branding, maar sfeervolle karakterportretten van mooie vrouwen. Gezien het succes van Leibovitz’ kalender en de keuze van Lindbergh dit jaar, zal deze trend voorlopig nog wel even doorgezet worden. Totdat dát weer boring wordt en de blote chickies weer uit de kast gehaald worden. Van mij mag het.

wake-sexy_hpKittig klein haantje
Dames, opstaan zal nooit meer hetzelfde zijn, want nu is er de Little Rooster S! (Denk hier even zo’n reclamestem met Amerikaans accent bij: ‘Het is gewoon niet te geloven!’) Een erotisch hulpstuk cum wekker, waarmee je op aangename wijze uit je slaap wordt gewekt op een door jou tevoren gekozen tijdstip. De Little Rooster bestaat al sinds 2013, maar er kleefden nog wat oneffenheidjes aan – een harde piep na twintig minuten gebruik bijvoorbeeld, best gênant – die in de 2.0 versie zijn verbeterd. Je draagt het apparaat in je slipje en door de ergonomische vormgeving schijn je er weinig tot niets van te merken. Tot de volgende ochtend…. Tja.
Ik kan me toch niet voorstellen dat het lekker slaapt met zo’n plastic gevalletje tegen je intieme zone, maar misschien is dat een kwestie van wennen. Wie het wil uitproberen moet even geduld hebben: het kittige kleine haantje is wereldwijd uitverkocht en pas weer in oktober verkrijgbaar voor een kleine tachtig piek. Voorlopig alleen voor dames, maar over een herenversie (waarvan mijn autocorrect overigens hersenverweking maakt, dus pas maar op…) wordt nagedacht. Ik zie niet zo gauw hoe dát dan in elkaar steekt, maar goed, ik weet nu wel waar de uitdrukking ‘klaarwakker’ vandaan komt 😜😜😜

Bevrijd je
De mussen vallen dood van het dak van de hitte, de herfst en winter lijken verder weg dan ooit, maar inmiddels weten we – nu de fashion weeks overal ter wereld voorbij zijn – wat we vólgend voorjaar en zomer gaan aantrekken. Maar aangezien we dat tegen die tijd toch weer vergeten zijn, geef ik hier even een recap van wat we volgens de glossyjuffies dit najaar geacht worden te dragen:
Bevrijd je innerlijke kasteelvrouwe in een lange fluwelen jurk met uitlopende mouwen.
Bevrijd je innerlijke postbode met een schoudercape en een gigatas met brede schouderriem.
Bevrijd je innerlijke Marie-Antoinette met een statement choker, dus geen lullig lintje meer, maar een band die de hele nek bedekt.
Bevrijd je innerlijke David Bowie met de plateauzoollaars (en breek je enkels niet).
En tot slot: bevrijd je innerlijke fashion victim met belachelijk lange mouwen aan je bloes of trui, tot ver over je hand. Ziet er niet uit, hartstikke onpraktisch, maar hé: helemaal on trend!
En tenslotte tot slot: niks hóeft, hè. Dat is zo bevrijdend!

Onderwerpen