Spring naar de content

Zien: de eerste beelden van Soof 2

Soof, geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman, werd in 2013 een van de meest succesvolle romantische komedies van eigen bodem. Voor wie het nieuws heeft gemist: er komt een vervolg aan. En de eerste beelden zijn daar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Robyn Samsom

Soof 2 - waarin Lies Visschedijk (Soof) en Fedja van Huêt (Kasper) wederom de hoofdrollen spelen - is een direct vervolg op de geprezen Nederlandse romantische komedie Soof. Het stel uit deel één heeft maanden van relatietherapie achter de rug, en die mochten niet baten. De synopsis: het huwelijk van Soof en Kasper raast op een afgrond af. De cast van regisseur Esmé Lammers is aangevuld met Daan Schuurmans, Achmed Akkabi en Birgit Schuurman.

De columns van Sylvia Witteman vormden de inspiratie voor het in 2013 verschenen Soof. De scenarioschrijfster, Marjolein Beumer, zei daarover destijds in HP/De Tijd: "Haar stukjes zijn leuk voor ouders die in dezelfde spagaat zitten: het leven voort willen zetten en tegelijkertijd kinderen moeten opvoeden." Beumer schreef eveneens het scenario van het vervolg.

Soof kreeg een Platina Film toegekend, als Nederlandse producties die de grens van 100.000 bezoekers passeerde. Soof 2 draait 8 december in de bioscoop.

Onderwerpen