Spring naar de content

Moderne stillevens komen (letterlijk) tot leven

De foto’s van Louise te Poele lijken op onschuldige stillevens, gebaseerd op weelderige schildertaferelen van de oude meesters, met veel fruit, bloemen en dieren. De fotografie van Te Poele heeft echter een modern tintje.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

Door tijdens haar expositie de speciaal ontwikkelde app AR+T op de foto’s te richten, gaan de gefotografeerde vlinders fladderen, komt de dode vis tot leven of hoor je de stem van Te Poele uitleg geven over de foto. Stillevens die letterlijk tot leven komen, je had het Pieter Claesz. eens moeten vertellen in 1660.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

white-swan_louise-te-poele_2015

vis-met-ei_louise-te-poele_2015

pearls-before-sheep_louise-te-poele_2014

blue_louise-te-poele_2014

cornichon_louise-te-poele_2015

De interactieve foto’s van Louise te Poele zijn tot 1 november 2016 – gratis – te bewonderen in het Tooropgebouw van Delta Lloyd aan de Spaklerweg 4. De app AR+T is gratis te downloaden op www.downloadart.nl.