Spring naar de content

Wat Hitchcock met vogels deed, doet deze film met ratten

Documentairemaker Morgan Spurlock kent u van de Oscarwinnende documentaire Super Size Me, waarin hij bij wijze van experiment dertig dagen louter McDonald’s-fastfood at. Een indringende film, maar het kan altijd nog indringender.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Rats, heet Spurlocks nieuwste film, een documentaire die deze week in première ging op het filmfestival van Toronto. In de aankondiging valt te lezen dat Spurlock twee genres combineert: de klassieke documentaire en (fictieve) horror. Het scenario is dan ook gebaseerd op de bestseller Rats van Robert Sullivan. De film beslaat een wereldreis op zoek naar de grootste parasiet van het menselijk bestaan. Die reis bracht Spurlock onder New York, de straten van India, het Engelse platteland en de laboratoria waarin de gehate beesten worden onderzocht.

Spielberg maakte met Jaws de open zee angstaanjagend, Hitchcock veranderde de meest onschuldige vogels in puur kwaad in The Birds, en het lijkt erop dat na het zien van Spurlocks Rats bij iedere huiselijke piep of kraak de nekharen recht overeind zullen komen.

Onderwerpen