Spring naar de content

Terugkijken: minister Hennis zet ‘treitervlogger’ op zijn plek

Jeroen Pauw had zijn handen vol aan vlogger Ismail Ilgün, Humberto Tan – en tafelgenoten – confronteerden gisteravond vlogger en rapper Boef in RTL Late Night. Deze jongen verdedigde de aantijgingen van onder meer misdaadverslaggever John van den Heuvel. (‘Ik zal niet ontkennen dat ik een paar keer provocerend ben geweest in mijn vlogs, maar ik ben geen treitervlogger.’) De sterkste bewoording kwam van minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert, naar aanleiding van een vlog waarin de rapper politie-agenten vernederde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

‘Wat hier wordt gezegd is dat de vrijheden die hier zijn, dat u die ook moet benutten in positieve zin,’ stelt de minister even fatsoenlijk als fel. ‘U erkent wel dat u misschien een paar verkeerde vlogs heeft gemaakt. Het zou u sieren dat u terug gaat naar die agent en uw excuses aanbiedt en een rondje vrijwilligerswerk gaat doen. En daarmee misschien ook iets aan uw geweten kunt sleutelen want dit is echt waanzin. Het traineren, het intimideren, het provoceren, het moet echt stoppen. Als u een voorbeeld wil zijn voor alle fans die u heeft, dan zou het u sieren als u zich ook een beetje gedraagt.’

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen