Spring naar de content

Emmy Awards 2016: de hoogtepunten op een rijtje

De rode loper werd zondagavond weer uitgerold voor het Microsoft Theater in Los Angeles voor de 68th Primetime Emmy Awards. De belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen komen onder meer de beste dramaserie, komedieserie en televisiefilm toe.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

De hitserie Game of Thrones was (opnieuw) de grote winnaar van de avond. In totaal ontving de serie dit jaar twaalf Emmy’s. Daarmee staat de teller op 38 Emmy’s, wat betekent dat de serie Frasier van de troon is gestoten als recordhouder van de meeste prijzen in de geschiedenis van de Emmy Awards.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Al met al was het dus een geslaagde avond voor de makers. De populaire fantasy-serie won onder andere de Emmy voor Beste dramaserie. Na de uitreiking was er gelukkig nog even tijd voor de makers om de pers te woord te staan.

De 81-jarige Maggie Smith won in de categorie Beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie voor haar rol in Downton Abbey. Leuk nieuws voor de fans: de Britse krant Daily Mail maakte zondag bekend dat Smith terugkeert in haar rol als Downton-oma Violet in een film over de adelijke familie Crawley. Zelf was de Britse Dame niet aanwezig in L.A. om haar prijs in ontvangst te nemen. Omdat ze eerder weg bleef bij het evenement moet ze volgens presentator Jimmy Kimmel de prijs zelf maar op komen halen.

Dit zei Smith zelf over haar rol, op de bank bij de Britse talkshowhost Graham Norton:

Kate McKinnon won de prijs voor Beste vrouwelijke bijrol in een komedieserie. McKinnon is vooral bekend voor haar hilarische sketches bij Saturday Night Live waarin ze onder anderen Ellen Degeneres en Hillary Clinton imiteert. Beide vrouwen werden overigens in de speech van McKinnon bedankt. Zelf zien hoe groot de gelijkenis tussen Hilary en Kate is?


Ook dit jaar was de Amerikaanse tv-wereld weer goed vertegenwoordigd op de rode loper. Uiteraard werd er kritisch naar de kleding van de VIP’s gekeken en was er ruimte voor het journaille om iedereen het hemd van het lijf te vragen. Weten met welke genomineerden deze sterren graag in een lift vast zouden zitten?

Een opmerkelijke bijdrage aan de avond werd geleverd door drie jonge acteurs uit de succesvolle Netflix-serie Stranger Things. Tijdens het voorprogramma betraden ze het podium en zongen ze Uptown Funk van Mark Ronson Bruno Mars.

Onderwerpen