Spring naar de content

Eerst Gerard, Coen en Sander. Wat gaat Giel doen?

Giel Beelen kondigde maandagochtend in het Algemeen Dagblad aan te stoppen met zijn ochtendprogramma bij 3FM. Giel is inmiddels nummer vier die afscheid neemt van een prominente plek in de programmering van het radiostation. Wat is er aan de hand bij NPO 3FM, waar in korte tijd drie radiomakers vertrokken?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

Gerard Ekdom vertrok vorig jaar maart om bij Radio 2 aan de slag te gaan, De Coen en Sander Show verhuisde vorig jaar naar het commerciële station Radio 538. De drie radio-dj’s waren toe aan een nieuwe stap, en nu volgt Beelen, al vertrekt hij niet bij broodheer 3FM. In het interview met het AD vertelt Beelen dat hij ‘al langer het gevoel heeft dat ik de ochtendshow niet meer moet doen’. “De ontwikkeling van nieuwe media en het inspelen daarop bij 3FM ging trager dan ik dacht. Dat frustreerde me.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zenderbaas Basyl de Groot is volgens Beelen bezig met een ‘flinke make-over’ van de programmering. Al geruime tijd dalen de luistercijfers van de zender. Bij de doelgroep 20 tot 34 jaar zijn deze cijfers ten opzichte van een jaar geleden bijna gehalveerd.

Beelen zei vorig jaar in het boek 50 Jaar 3FM: “Als ik baas was geweest van 3FM, dan had ik mijzelf in 2015 van de ochtend afgehaald.” Volgens de dj betekent dat niet dat hij er geen zin meer in had. “Ik ben destijds misschien iets te eerlijk geweest. Maar de directies van NPO en BNN-VARA wilden mijn per se niet uit de ochtend en daar ben ik heel blij mee. Ik had zeker voor iets anders kunnen kiezen, maar ik maak het allerliefste de ochtendshow. Omdat je daar in mijn ogen de mooiste radio kunt maken,” aldus Beelen tegen de website RadioFreak.nl.

Het einde van Giel Beelens ochtendshow GIEL betekent voor zover bekend niet het einde van zijn radiocarrière bij NPO 3FM. In de Telegraaf zegt zelfstandig radiomaker Werner Schlosser: “Momenteel lijkt 3FM even de Titanic. De jongeren hebben gekozen voor andere manieren om naar muziek te luisteren, dat schip zouden ze moeten laten varen.” Radioveteraan Frits Spits blijft geloven in een goede afloop: “3FM heeft nu kort achter elkaar enkele kopstukken verloren en zal tijd nodig hebben om hun talenten op dat niveau te krijgen. Maar het kómt goed!”

Onderwerpen