Terugkijken: Arjen Lubach haalt ‘dyslectische voedingsmeisjes’ onderuit

De Redactie 26 sep 2016 Leven

The Green Happiness, het collectief van twee voedingsmeisjes, kreeg vorige week de nodige publiciteit door een interview in NRC Handelsblad en een daaropvolgend interview in RTL Late Night. Je reinste kwakzalverij, bleek toen het voedingsduo beweerde dat een kippenei de ‘menstruatie van een kip’ is, en vervolgens de bewijslast van die opzienbarende stelling ontdook. Het deed denken aan het advies van Rens Kroes om klei te consumeren, ten behoeve van de lichamelijke gezondheid. Arjen Lubach wist in Zondag met Lubach wel raad met deze meiden.

Ze zijn geen wetenschappers, ze zijn geen taalwonderen, maar ‘vertellen je alleen wat je diep van binnen al wist’. Lubach vat hun werk samen als: ‘Als je om de spelfouten heen leest, staat er nog best wel wat achterhaalde informatie in.’ Dyslectische voedingsmeisjes, dus.

Er wordt veel onzin verkondigd in de dieetindustrie: alles wat natuurlijk is, is gezond, er bestaan gezonde en ongezonde suikers, gluten zijn een boosdoener en van detoxen knapt je lichaam op. Lubach prikt moeiteloos door deze vier mythes over gezondheid. En hij maakt korte metten met zogenaamd gezonde recepten van Rens Kroes, die een suikervrije taart bedacht die welgeteld 9.456 calorieën bevat.

Reageer op artikel:
Terugkijken: Arjen Lubach haalt ‘dyslectische voedingsmeisjes’ onderuit
Sluiten