Spring naar de content

Bussemaker roept Buma op afstand te nemen van Vindicat-praktijken

Onbeschrijflijk en onacceptabel, noemde de minister Jet Bussemaker, zelf nooit lid geweest van een studentenvereniging, de ongeregeldheden bij het Groninger studentencorps Vindicat. Ze wil voorkomen dat het kabinet nu met twee maten meet. Jongeren in Zaandam moeten oppleuren van de minister-president, maar het kan niet zo zijn dat nu een oogje wordt toegeknepen. Ze vraagt dan ook politici die lid zijn geweest van deze vereniging, afstand te nemen van zulke praktijken. In het bijzonder CDA-partijleider Sybrand van Haersma-Buma, die in 2015 moslims opriep afstand te nemen van aanslagen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Aan tafel zaten ook twee oud-Vindicat-leden, advocaat Bénédicte Ficq en Irene Wondergem, twee oud-studenten die een betoog voor NRC schreven, en Anita Witzier. Het gesprek ging over de seksuele cultuur binnen het verenigingsleven, normen stellen en publiek geld. Minister Bussemaker was stellig: dit is het moment dat de politiek moet ingrijpen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen