Spring naar de content

Zien: waaghalzen beklimmen de Amsterdam ArenA

De laatste jaren is er veel te doen om YouTube-sterren die 'voor de views' de meest bizarre stunts uithalen. Een recent voorbeeld in eigen land: de Nederlandse jongens die op het dak van een Veolia-trein in het zuiden des lands meereisden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Van een ander, professioneler en rustige kaliber, en zeker geen nieuw fenomeen zijn de zogenoemde urban climbers. Dit zijn waarschijnlijk de jongetjes (want het zijn veelal mannen) die vroeger in de top van de hoogste bomen zaten. Op YouTube zijn ontzettend veel voorbeelden te vinden van deze waaghalzerij. Van bouwkranen, bizarre radiozendmasten in het voormalige Oostblok, tot de grote pyramide van Gizeh - en dat alles ongezekerd. En de Amsterdam ArenA.

De beelden spreken voor zich. Een hip muziekje staat de gelikte montage bij van de waaghalzen die zonder enige vorm van beveiliging om hun middel de Amsterdam ArenA beklimmen. De klimpartij, met als beloning een fenomenaal uitzicht, vergde een maandenlange voorbereiding. De groep gaat er bovendien prat op de meeste hoge gebouwen in onze hoofdstad al bedwongen te hebben. Kijk zelf naar de beelden, knikkende knieën gegarandeerd.

Onderwerpen