Spring naar de content

Ocean’s Eleven verbleekt bij de vermeende belagers van Kardashian

Het gonst in Parijs van de geruchten na de spraakmakende overval op Kim Kardashian, waarbij een geschat bedrag van zo’n tien miljoen dollar aan juwelen buitgemaakt is. De daders gingen professioneel te werk. De werkwijze doet denken aan die van de beruchte Pink Panthers-bende.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Soms, heel soms is de realiteit spectaculairder dan de fictie van een Hollywoodfilm, en het verhaal van de Pink Panthers doet Ocean’s Eleven af en toe verbleken. De groep van naar schatting 140 criminelen uit het voormalig Joegoslavië (voornamelijk Serviërs en Montenegrijen, maar niet uitsluitend), die zich toegespitst heeft op het stelen van dure sieraden is sinds 1993 actief, en heeft ondertussen al honderden miljoenen euro’s buit gemaakt. Een ex-Panther verdenkt zijn oude club, zegt hij tegen The Daily Beast. Kardashian werd in de nacht van de overval alleen in haar appartement in Parijs aangetroffen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De Panthers gaan uitermate professioneel te werk, en met veel oog voor detail. Zo verfden ze ooit vlak voor een overval op een juwelierszaak in het Franse Biarritz een parkbankje, om te voorkomen dat mogelijke getuigen daar op zouden gaan zitten. Verder dossen ze zich uit, in het verleden verkleedden ze zich als vrouwen, golfers of in drukke, identieke Hawaii-shirts. En ze zijn altijd snel weer klaar, of zoals een voormalig lid van de groep ooit tegen de politie pochte: ‘Als een overval langer dan 22 seconden duurt dan neemt het risico aanzienlijk toe’.

Bij de overval op Kardashian werd ook gebruikgemaakt van vermommingen (de daders waren naar verluidt verkleed als politieagenten). The Pink Panthers zijn gelinkt aan de Servische maffia en zijn al heel wat jaren wereldwijd actief; van Dubai tot Monte Carlo. En nu dus in Parijs? Het zou zomaar kunnen. Een ding is zeker: dit waren geen amateurs.

Onderwerpen