Spring naar de content

De video die bewijst dat een haaienkooi geen veiligheid garandeert

Is someone is the cage? Is there someone in the cage?’ 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Tijdens een boottrip op zoek naar witte haaien gebeurt er in onderstaande video iets wat we vooralsnog kenden uit fictie: een zeer agressieve witte haai, gelokt met een kluit tonijn, tijdelijk verblind door de kracht van zijn beet, zwemt met volle kracht tegen een haaienkooi aan en breekt een metalen tralie. Hij springt op en verlaat de kooi uiteindelijk via de bovenkant. Het tafereel werd gefilmd door een omstander, via het YouTube-kanaal Gabe and Garrett vond de video zijn weg naar het internet.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Of er iemand in de kooi zat? Ja. Een duikinstructeur. Hij verliet de kooi levend, via de onderkant, en verliet de zee uiteindelijk heelhuids. Zoals de persoon die de video plaatste schrijft: A tragic event with a happy ending.

Onderwerpen