Spring naar de content

Deze spotprent over Trumps brein is ongeëvenaard

Het Britse liberale weekblad The Economist schuift zijn kritiek op Trump niet onder stoelen of banken. Of beter gezegd: cartoonist KAL doet dat niet. In de laatste editie trof de lezer opnieuw een sterke beschimping van The Donald aan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De cartoonist achter het pseudoniem KAL haalt herhaaldelijk uit naar de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, en de Republikeinse partij in haar algemeenheid.

In de laatste editie van The Economist krijgt Trumps brein het te verduren, in een vooralsnog ongeëvenaarde spotprent van KAL. Niet zicht, smaak en evenwicht zijn functies die een eigen gebied hebben in zijn hersenen, maar 'locker room banter', 'self importance' en zo ergens waar een gemiddeld mensenbrein een hippocampus heeft zitten, heeft Trumps brein een speciaal plekje gereserveerd voor 'love of Putin'. Een Trump-kiezer staat erbij en kijkt ernaar: 'Because he doesn't think like other politicians.'

De cartoon is in lijn met eerder werk van de cartoonist voor The Economist. In februari en mei van dit jaar werd Trump tot grote boze olifant in de porseleinkast van de Republikeinen gebombardeerd, en tot megalomane sollicitant aan het bureau van Uncle Sam.

20160227_wwd000
Bron: The Economist
20160402_wwd000
Bron: The Economist

Onderwerpen