Spring naar de content

Ik ben verliefd op de H&M-collectie van Kenzo

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Vrijheidszaakje
De laatste dagen kreeg ik diverse malen hetzelfde ‘echt iets voor jou’-filmpje opgestuurd, waarin een sappig meneertje reclame maakt voor de Utilikilt, de zogenaamde mannenrok. Gebaseerd op de traditionele Schotse mannendracht, maar dan voorzien van veel praktische zakken – een soort kruising tussen de kilt en de papashort, zeg maar. En toch verbazingwekkend stoer. De Utilikilt geniet al ruime tijd bekendheid in zijn geboorte- en productieplaats Seattle en ook heel hippe durf-als hier dragen hem al, maar wat mij betreft zijn dat er nog lang niet genoeg. Waarom een man in een rok? Volgens de bedenker omdat ‘anatomisch gezien’ een broek helemaal niet geschikt is voor mannen – dat knelt en dat broeit maar. Zijn zaakje moet de vrijheid hebben. Dat lijkt mij eerder een kwestie van de juiste maat broek kiezen, maar goed, een kilt of mannenrok is natuurlijk een leuk alternatief. Ook om naar te kijken, mits een paar stevige beentjes, goeie sokken en stoere halfhoge schoenen.
Het verschil tussen een kilt en een rok is overigens dat een kilt bestaat uit één stuk geplooide lap die je omwikkelt en een rok is iets dat je aantrekt. Ook wordt beweerd dat onder een kilt geen ondergoed gedragen wordt, maar daar kan ik helaas zelf geen uitsluitsel over geven. Een brutalere vrouw dan ik durfde wél een Schot te vragen wat-ie er nou onder aanhad. Zijn briljante en tamelijke afdoende antwoord: ‘Lippenstift, mevrouw. En als ik een goeie dag heb, wel vier verschillende kleuren…’ . I rest my case.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Crowley, the great hunting cat. #justcrowleythings #coldsteelknives #utilikilt #thisisravenholdt

Een foto die is geplaatst door Joshua Hubler (@hublermeister) op

De bloemrok. Het kan dus tóch.

❤️❤️❤️ Kenzo
Een paar maanden geleden kondigden we hier de samenwerking tussen Kenzo en H&M al aan en op 3 november is het dan zover en hangt de collectie wereldwijd in 270 filialen in de schappen. De ontwerpers Carol Lim en Humberto Leon hebben niet stilgezeten en ontwierpen maar liefst ruim 90 items, allemaal in de kenmerkende Kenzostijl: luxe street wear met in your face prints en felle kleuren. Ik ben absoluut verliefd! Op bijvoorbeeld die geweldige jeans in vier kleuren tijgerprint, het dito teddyjack en de donkerblauwe trui met patches (alle plm. 65 euro), de zwarte enkellaarzen met fel gekleurde rubberzool (133e) en de beeldschone gebloemde broekrok – het kan dus tóch! – van rond de 223 euro. Aan de prijs naar H&M-maatstaven, maar als het gaat zoals bij de eerdere designercollecties van de Zweedse klerenwinkel, zullen de winkels ongetwijfeld binnen een paar uur leeggeplunderd zijn. Ook verkrijgbaar via de webshop, maar dan zit je maat-technisch in beetje in het ongewisse, sowieso al een probleem bij H&M. Maar goed, dan kan je ze altijd nog voor de dubbele prijs op Marktplaats gooien, ook alweer zo’n leuke jaarlijkse traditie 😢

Baardjuweel
Of je het nou leuk vindt of niet, de baard is here to stay. De één noemt het onhygiënisch – wat natuurlijk volkomen onzin is: een vieze man heeft een vieze baard en een schone een schone – de ander (moi o.a.) vindt het sexy en tres Viking. Maar met een baard alleen onderscheid je je inmiddels allang niet meer van de massa en daarvoor is inmiddels het baardjuweel uitgevonden. Het Krato baardaccessoire geeft je nét die finishing touch, nét die Jack Sparrow-look – glimmend maar toch ruig. Voorlopig alleen nog een ankertje, een doodskop of een diamantje, dat met een ingewikkelde paperclip-achtige constructie aan de baard kan worden bevestigd, maar binnenkort ook in andere of made to order uitvoeringen. Tot 3 november te koop per voorinschrijving via Kickstarter met aardige korting.
Heb je weliswaar een baard maar wil je er toch uitzien als een malloot? Doop hem dan in de glitter. Ziet er niet uit, maar schijnt in sommige kringen helemaal het dingetje voor de feestdagen te zijn. Ik pas. Maar ik heb dan ook (nog) geen baard.

Onderwerpen