Spring naar de content

Luister iedere dag een nieuw nummer ‘for a Trump-free America’

De website 30days30songs.com publiceert elke dag een nummer over de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Addertje onder het gras voor Trump: de nummers zijn door de deelnemende artiesten speciaal geschreven om hun ongenoegen over The Donald te uiten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

In de aanloop naar de verkiezingen publiceert de website elke dag een nieuw nummer vol satire, sarcasme of zelfs hatelijke uitspraken over Donald Trump. De slogan van de website luidt: Written and recorded by artists for a Trump-free America. Op het logo van 30 Days, 30 Songs rust de adelaar, maar met Trump’s welbekende kapsel. De website is een initiatief van de Amerikaanse auteur Dave Eggers en muziekmanager Jordan Kurland. Het geld dat opgehaald wordt met het initiatief wordt gedoneerd aan The Center for Popular Democracy.

Op de website is een betoog te lezen waarin Eggers en Kurland claimen volledig onafhankelijk te zijn. Wel spreken ze vol lof over Clinton. De initiatiefnemers voelen zich verenigd om zich uit te spreken over Trumps campagne vol haat, die voor verdeeldheid in de samenleving zou zorgen.

Er zijn inmiddels tien nummers op de website gezet, van rockband R.E.M. met het nummer World Leader Pretend tot de Britse rockband Franz Ferdinand met het nummer Demagogue. Muzikant Ledinsky spant op dit moment de kroon met het nummer Donaldtrumpmakesmewannasmokecrack, maar wie weet wat voor moois er de komende dagen nog allemaal verschijnt op deze adventskalender voor de Trump-hater.

Onderwerpen