Bij wijze van teambuilding kropen deze schoolmeisjes door een slangenkuil

Nico Hofstra 21 okt 2016 Leven

Een stukje teambuilding, een boost voor de persoonlijke ontwikkeling van jonge geesten, moeten de begeleiders van dit schoolkamp in Maleisië hebben gedacht. Tijdens een vrolijke buitenopdracht moesten meisjes tussen de tien en twaalf jaar oud door een modderpoel kuieren. Een extra hindernis: de begeleiders besloten een levende slang in het water te gooien.

Een omstander maakte een filmpje van het tafereel in het kamp, mogelijk gelegen in de Maleisische stad Kuala Kangsar. Op het filmpje is te zien hoe een groepje gillende en huilende meisjes de kuil uit probeert te klimmen. Volgens de kampleiding zouden er twee pythons in de kuil rondzwemmen. Terwijl de meisjes met water werden besproeit, gooide een begeleider er nog een derde slang bij.

Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Het filmpje zorgde voor flink wat opschudding in Maleisië. Volgens psychiater Andrew Mohanraj, vice-president van het Malaysian Mental Health Associationkunnen dit soort ervaringen zorgen voor levenslange fobieën. Ook zou een dergelijke aanpak niets uithalen voor het versterken van een groepsgevoel.

Het Maleisische Departement van Defensie, mede-organisator van het kamp, heeft laten weten het incident serieus te nemen. De betrokken begeleiders van het kamp zijn geschorst.

Reageer op artikel:
Bij wijze van teambuilding kropen deze schoolmeisjes door een slangenkuil
Sluiten