Spring naar de content

Deze (literair verantwoorde) kledinglijn is gebaseerd op Roald Dahl

Goed nieuws voor Roald Dahl-fans. Het Britse kledingmerk Boden heeft een nieuwe kledinglijn voor kinderen gelanceerd, gebaseerd op de verhalen van de beroemde schrijver. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

De kledinglijn is gebaseerd op verschillende populaire verhalen van Dahl, zoals Matilda, Sjakie en de Chocoladefabriek, de Reuzenperzik en De Fantastische meneer Vos. De lijn bevat zowel jongens- als meisjeskleding en hebben leuke details, zoals een jurkje geïnspireerd op het verhaal van Matilda, met een voering waar Matildas favoriete boeken op gedrukt zijn. Of een colbert geïnspireerd op het verhaal van Sjakie en de Chocoladefabriek, met een voering waar de beroemde chocoladefabriek en de poorten op afgebeeld zijn.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Bekijk het zelf hieronder:

ad_223867341
Foto: Boden

Het op Matilda gebaseerde jurkje.
Matilda’s s grootste hobby is lezen, op het jurkje zijn letters geborduurd die acht verschillende woorden vormen, op de voering is een soort boekenplank gedrukt, met beroemde titels als Oliver Twist en The Old Man and the Sea.

16gwin_33497_blu_d04-2
Foto: Boden

De op De Reuzenperzik gebaseerde trui.
In het verhaal over de Reuzenperzik gaat James op avontuur in een, ja je raadt het al, grote perzik. Hier ontmoet hij Ouwe-Groene-Sprinkhaan, juffrouw Spin, Lieveheersbeest en nog meer dieren. Een aantal van deze dieren is afgebeeld op deze wollen trui.

ad_223867344
Foto: Boden

Het op de Grote Vriendelijke Reus gebaseerde jurkje.
Sofie verslaat samen met de GVR in haar dromen boze reuzen. Op het jurkje is de skyline van Londen te zien, en goed verstopt ook nog een vriendelijke reus.

ad_223867366
Foto: Boden

Het op Sjakie en de Chocoladefabriek gebaseerde colbert.
Dit is misschien wel het bekendste verhaal van Roald Dahl. Dit fluwelen colbert lijkt precies op Willie Wonka’s variant, het mooiste detail zit aan de binnenkant. Daar is een tekening van de chocoladefabriek op gedrukt.

16bwin_25125_prp_d03-2
Foto: Boden

Bekijk de hele collectie van Boden hier.

Onderwerpen