Spring naar de content

Deze zwarte vrouw kon zich slecht identificeren met striphelden, dus werd er één

Vorig jaar opende Ariell Johnson (33) als eerste vrouw een stripboekenwinkel in de Amerikaanse stad Philadelphia. Haar winkel Amalgam Comics & Coffehouse, Inc. wil ze uitbreiden van stripboekwinkel en koffietentje tot een plek waar door liefhebbers bijvoorbeeld ook games kunnen worden gespeeld. Inmiddels groeit haar populariteit en prijkt ze, in een stripversie van zichzelf, op de cover van de strip Invincible Iron Man#1

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

Al vanaf tienjarige leeftijd is Johnson geïnteresseerd in stripboeken, zo zei ze tegen ABC News. Na de middelbare school begon ze haar eigen boeken te kopen. Elke vrijdag ging ze naar een koffietentje aan de overkant van de straat, waar ze vervolgens onder het genot van chocolademelk en cake ging zitten lezen. Toen de winkel noodgedwongen moest sluiten besloot Johnson een nieuwe zaak te openen met een combinatie van stripboeken en het koffietentje.

Met haar initiatief is Johnson de eerste vrouw die eigenhandig een stripboekenwinkel runt in de stad Philadelphia. Johnson probeert met haar werk een voorbeeld te zijn voor jonge vrouwen. Volgens de stripboekenhandelaar zijn er genoeg striphelden voor blanke jongens. Met het huidige aanbod aan striphelden ziet ze vooruitgang, al is het voor een gekleurd meisje nog steeds moeilijk om zich te identificeren met een stripheld. "Als je een gekleurd persoon bent, is het moeilijk om jezelf met een (strip)held te kunnen identificeren. Het voelde altijd alsof ik alleen maar naar de avonturen van andere mensen keek."

Volgende maand verschijnt Johnson op de cover van de strip Invincible Iron Man #1. Bekijk de strip alvast hier.