Spring naar de content

Frankfurt, de mogelijke winnaar van de brexit

De Duitse stad Frankfurt am Main is niet de meest populaire vakantiebestemming onder buitenlandse toeristen. Als het grote financiële centrum van Duitsland en zetel van de Europese Centrale Bank, heeft de stad een alles behalve romantisch imago. De brexit – die in maart zal worden gerealiseerd – zal naar verwachting de financiële positie van de stad versterken, zo beweert een Amerikaanse correspondent in de stad. En wie weet, misschien brengt de brexit zelf wat romantiek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

Het uitreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zou een grote verandering betekenen voor veel Europese steden, zoals Amsterdam, Parijs en – ze wordt niet vaak genoemd in dit rijtje – de stad Frankfurt. Mogelijk worden er na brexit ruim 20.000 werknemers van banken verdeeld over Europese steden met een gunstiger klimaat. Als het financiële centrum van Duitsland, de zetel van de Europese Centrale bank, hoofdvestiging van de Deutsche Bank en als stad met het een van de grootste vliegvelden van Europa, heeft Frankfurt een uitermate gunstig klimaat. Op de website van de BBC speculeert correspondent Rhea Wessel over de toeristische boost die de stad kan verwachten.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Voor nieuwkomers is Frankfurt uiterst geschikt. Niet alleen is deze stad veel goedkoper dan Londen, maar is er meer te zien dan alleen moderne bankvestigingen. Zo zijn er de gerestaureerde huizen aan de Römerberg, het imposante operagebouw De Alte Oper en diverse kerken en musea die het bezoeken waard zijn. Zo heeft het Städelsches Kunstinstitut meer dan 3000 schilderijen en 600 sculpturen. Eerder deze maand vond hier de Frankfurter Buchmesse plaatst, de grote vijfdaagse boekenmarkt, en grootste boekenbeurs van de wereld. Momenteel is Frankfurt de plaats waar (hedendaagse) kunst van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman en de Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti wordt tentoongesteld.

Kortom: Frankfurt am Main is meer dan alleen kille bedrijfstorens.

Onderwerpen