De Halloween-iconen van 2016: Hillary, Donald en Sia

Nico Hofstra 31 okt 2016 Leven

De Amerikaanse verkiezingen staan voor de deur, dus het viel te verwachten: jan en alleman ging dit Halloweenweekend verkleed als de presidentskandidaat die hij of zij het meest verafschuwt. (Spoiler alert: maskers van The Donald gingen vaker over de toonbank.) Opvallend dit jaar was de populariteit van het gordijnkapsel van zangeres Sia.

Halloween kreeg dit jaar een politiek tintje: maskers van presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton waren niet aan te slepen. Met name in Australië werden de maskers grootschalig geïmporteerd. Opvallend: vooral het Trump-masker is populair.

De Amerikaanse popzangeres Katy Perry tilde het verkleden als presidentskandidaat naar een hoger niveau en ging professioneel in de schmink als Hillary. Vriend Orlando Bloom ging als Trump en een andere vriend van Perry ging als echtgenoot Bill.

❤️BILL & HILL 4EVA❤️ Hair, makeup & prosthetics by: @tonygardner @Makeup_man @Carltoncoleman_makeupfx @mthreemfx Wardrobe by: @sweetbabyjamie Trump troll by: @jwujek & @shokrala

Een foto die is geplaatst door KATY PERRY (@katyperry) op

Veel gezien dit jaar was de zwart-witte pruik en grote strik van popzangeres Sia. Onder #itsasiahalloween deelde de zangeres diverse foto’s van feestgangers die haar verhullende kleding voor een avondje overnamen. Onder andere talkshow-host Ellen DeGeneres presenteerde haar gelijknamige programma onder het gordijnkapsel van Sia, terwijl Heidi Klum (verkleed als de danseres uit Sia’s videoclips) een dansvoorstelling gaf. Zangeres Kelly Clarkson besloot een extra draai te geven aan haar Sia-kostuum door op Facebook een video te plaatsen waarop zij Sia’s hit Chandelier zingt.

Reageer op artikel:
De Halloween-iconen van 2016: Hillary, Donald en Sia
Sluiten