Spring naar de content

De schoonheid van de Veluwe in 8 foto's

De Veluwe in Midden-Nederland, het Waddengebied in Noord-Nederland en de duinen van Zuid-Holland. De drie gebieden gelden vanaf deze week als de mooiste van Nederland. De eervolle erkenning zal als lokaas moeten dienen voor toeristen, zo verantwoordde staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) gisteren in de Wereld Draait Door. Wij grasduinden door de foto-archieven voor een bescheiden drieluik. Vandaag: de schoonheid van de Veluwe.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie
heide-herten_hp
Herten op de Hoge Veluwe.
burlen-hert_anp
Ongeveer 250 edelherten in park de Hoge Veluwe zitten zo rond augustus en september midden in hun bronsttijd. Het burlen van de mannelijke herten is dan goed te horen en trekt veel bekijks.
heide_hp
Natuurliefhebbers, uitgerust met verrekijkers en fototoestellen, wachtend op burlende edelherten. Vanaf begin september tot half oktober zijn de herten op vrijersvoeten.
hooglander_anp
Hooglanders op de Pod Reemster Hei in 2005. Zo zou het akkerland ooit kunnen worden als het aan de natuur is teruggegeven.
herten-anp
2004, Nationaal Park De Hoge Veluwe. De beste tijd om wild te zien is in de maanden mei en juni, wanneer de dieren zich voorbereiden op de geboorte van hun jongen. De edelherten, wilde zwijnen, reeen en moeflons verspreiden zich over 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand op zoek naar voedsel.
herten_hp
Een hert spotten op de Veluwe is geen zeldzaamheid. Soms van veraf... (Bron: Rosa Menkman)
herten_hp-kopie
... soms dichtbij. Bron: Kip Soep
sneeuw_hp
En ook in de winter is er genoeg moois te zien, zoals hier. Bron: Doggettx

Onderwerpen