Spring naar de content

Marcel van Roosmalen strikes again: Giel Beelen krijgt er weer van langs

Vrijdag sloot Giel Beelen zijn radioprogramma op 3FM af met een apengeluiden, een hint naar een nummer dat komen ging, en grapte ‘Rustig, Sylvana’. Op sociale media werd radiodeejay verketterd. 3FM gaf Beelen afgelopen maandag de kans zijn excuses aan te bieden, dat deed hij, al plakte vandaag de maker van dit anti-discriminatiespotje van de overheid, waarin Beelen figureert, het hoofd van de dj alsnog af. Maar ophef rond Giel Beelen is pas volledig als NRC-columnist Marcel van Roosmalen zich over de kwestie buigt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Van Roosmalen stelt in zijn column dat Beelen (‘Een man met een bril en een petje die denkt dat hij nog een jongen is’) wat hem betreft wel uit dat campagnefilmpje van de overheid kan worden geknipt, hetgeen gebeurde. ‘Voor het eerst sinds het bestaan van DENK vond ik dat ze een punt hadden.’ De opmerking van Beelen omschrijft Van Roosmalen als laatste poging tot humor’ en Beelens excuses acht hij ‘voorspelbaar’.

De columnist hekelt vooral de houding van zender 3FM en omroep BNN-VARA: ‘Bij BNN-VARA bleef het oorverdovend stil. Waar bleven de reacties van al die verschillige coryfeeën van BNN-VARA? Normaal gesproken waren die toch niet te beroerd om heel nadrukkelijk aan de goede kant van de streep te gaan staan, maar nu het iemand uit het eigen glazen huisje was, hoorde ze je niet. Er waren er wel voor minder voor minderwaardig mens uitgemaakt. Omdat het hier Giel Beelen betrof, mocht Giel het incident zelf af doen als een ‘een uit de hand gelopen grapje’.

Het is niet de eerste keer dat Van Roosmalen van leer trekt over Giel Beelen, wie hij ooit als ‘patiënt’ omschreef die verlegen zat om aandacht. De columnist gaf de radiomaker er ook hard van langs nadat laatstgenoemde in januari 2015 had durven beweren dat ‘het krantje Charlie Hebdo een hype van niks’ is, in de Wereld Draait Door.

De column van Marcel van Roosmalen leest u hier op Blendle.