De laatste trends in emoji-land: de Renaissance en David Bowie

Nieuwe beroepen, gekke gezichten en nu zelfs gebruiksvriendelijk voor 50-plussers. Meer mogelijkheden met het uitten van uw gemoedstoestand en het aanschouwelijke maken van de hoeveelheid avocado’s in een salade: het aanbod emoji’s stijgt en de plaatjes die we via sociale media naar elkaar sturen worden steeds diverser. Een blik op de laatste emoji-trends. 

renaissance_hpRenaissance
De Amerikaanse Warby Parker-redacteur Molly Young beantwoordde haar e-mails met een afbeelding van een zestiende-eeuws schilderij van een grijnzende baby. Samen met haar echtgenoot besloot ze meer voorbeelden te zoeken van maffe gezichten op antieke schilderijen. De werken van onze eigen Pieter Bruegel de Oude bleken uiterst geschikt om rare gezichtsuitdrukkingen van uit te knippen. Van de plaatjes maakte ze emoji’s die via de app Rejoinders zijn te downloaden.

Bowie
De nieuwe update van Apple’s iOS versie 10.2 heeft nieuwe emoji’s, waaronder ook zestien nieuwe beroepen zoals een arts, een brandweerman en een zanger. Deze laatste lijkt verdacht veel op David Bowie. Voor de Bowie-emoji is het iconische kapsel en make-up zoals te zien op zijn album Aladdin Sane als voorbeeld gebruikt. Elke beroeps-emoji heeft tevens een vrouwelijke versie, zoals de vrouwelijke piloot, wetenschapper en astronaut.

Avocado
Er is meer: in dezelfde update van Apple iOS 10.2 vinden we tevens een serie nieuwe emoji’s zoals de avocado, de eend, de gorilla, de zwangere vrouw en een kwijlend gezicht. Kortom, ons leven is compleet. De emoji’s zijn overigens niet alleen bedacht voor de jeugd. Zo heeft de Engelse Diane Hill een serie emoji’s ontworpen die de 50-plusser moet vertegenwoordigen. Zo maakte ze onder andere plaatjes van opa’s en oma’s met medicijnen en kunstgebitten.

Reageer op artikel:
De laatste trends in emoji-land: de Renaissance en David Bowie
Sluiten